Фетел вярва в подиума на „Сузука“

Асът на Ферари не се съмнява, че може да се качи на почетната стълбичка в Япония, въпреки наказанието от три места на стартовата решетка. Себастиян Фетел вярва, че е напълно възможно да финишира в топ 3 на неделното състезание за Гран При на Япония, независимо от това, че ще трябва да потегли с три места по-назад спрямо времето си от квалификацията. Фетел ще изтърпява наказание, получено по време на надпреварата в Сингапур през миналата седмица, когато удари болида на Нико Розберг малко след старта на „Сепанг“.

Ставката затова Фетел да завърши на подиума в неделя е 3.50, а шансовете му да намери място в топ 6 са оценени на 1.36. Коефициентът затова съотборникът му Кими Райконен да спечели състезанието пък е 41.00.

„Възможно е да завърша на подиума. Според прогнозите може да вали през уикенда и ние трябва да бъдем готови затова. Със сигурност няма да е приятно да стартирам по-назад, но изпреварванията на тази писта са възможни, въпреки че няма да е никак лесно. Засега трябва да работим върху скоростта на колата. Трябва да настроим баланса, за да бъдем в по-добра форма в събота“, сподели четирикратният световен шампион.

Фетел се нареди пети във втората свободна тренировка на „Сузука“, а Райконен се отчет с трето най-добро време. Нико Розберг бе най-бърз в двете сесии за деня, следван от съотборника си Люис Хамилтън, който в неделя ще направи всичко по силите си, за да спре германеца, който се радва на серия от четири поредни победи.

Към момента Розберг води на Хамилтън с 23 точки в генералното класиране при пилотите. Ставката затова Розберг да спечели полпозишън в съботната квалификация е 2.10, а тази затова Хамилтън да бъде най-бърз в сесията е 2.10.

Не забравяйте, че всички страхотни пазари, които предлагаме, включително На Живо, са достъпни и за мобилен или таблет с bet365 Навсякъде. Важат Условия.

Вижте всички залози и прогнози за Формула 1 само по bet365.