ФК Челси FC Chelsea bonus bet365 спортни залози бет365 бонус bet-bg.comФК Челси


bet365 Chelsea / ФК Челси


ФК Челси (на английски: Chelsea Football Club) е британски футболен клуб основан във Фулъм, Западен Лондон. Основан през 1905, клубът играе във Английската висшата лига. През по-голямата част от историята си играе в най-високото ниво на английския футбол. Често употребяван сред привържениците прякор е „Pride of London“ (Гордостта на Лондон). Отборът е първият тим от Лондон, който спечелва Шампионската лига през сезон 2011 – 12.

bet365 регистрация

За кратко време Челси държи едновременно двата най-ценни клубни трофея в Европа. След като побеждава Бенфика на финала за Лига Европа на 15 май 2013 г. Освен това със спечелването на купата отборът се нарежда до Аякс, Байерн Мюнхен и Ювентус. Като единствените клубове, печелили и трите големи турнира под егидата на УЕФА – КЕШ (Шампионска лига). Купата на УЕФА (Лига Европа) и КНК.

bet365 резултати

По годишен оборот за финансовата година към сезон 2011/12. Челси е на пето място в света и на второ в Англия с оборот от 261 млн. британски лири.

Висша лига е най-високото ниво на системата за английска футболна лига. Състояща се от 20 клуба, лигата работи на система за повишаване и сваляне с английската футболна лига (ЕFL).

Висшата лига е корпорация, в която членуващите клубове действат като акционери. Сезоните се провеждат от август до май, като всеки отбор играе 38 мача. Повечето игри се играят в събота и неделя следобед. Често е известно извън Англия като Английската Висша Лига (EPL).

Състезанието се формира като FA Premier League на 20 февруари 1992 г. след решението на клубовете във First Division на футболната лига да се откъснат от Футболната лига, основана през 1888 г., и да се възползват от доходоносна сделка за телевизионни права.

Сделката възлиза на 1 милиард лири на година на вътрешния пазар от 2013-14 г., като BSkyB и BT Group осигуряват национални права за излъчване съответно на 116 и 38 игри. Лигата генерира 2,2 милиарда евро годишно за национални и международни телевизионни права. През 2014-15 г. екипите са разпределили приходи от 1,6 млрд. Паунда, които се увеличават рязко до £ 2,4 млрд.

Всички пълнолетни читатели имат право на нов бонус от bet365. Вземи Нов бонус след регистрация в бет365 онлайн спортни залози. BET-BG.com направи ревю за букмейкъра, в което изказва личното си мнение. Проверете страниата bet365 ревю.


bet365 chelsea bet-bg.com