Холандия катастрофира в Турция и е под въпрос за Евро2016

Холандия отново разочарова с представянето си в квалификациите за Евро 2016. 

„Лалетата“ паднаха с 0:3 при гостуването си на Турция в мач от група „А“ на квалификациите за шампионата във Франция. Това бе втора поредна загуба за момчетата на Дани Блинд, след като в Петък отстъпиха с 0:1 от Исландия.

Холандия

По този начин, отбора на Фатих Терим успя да изпревари холандците и взе третата позиция във временното класиране с 12 точки. Холандия са четвърти с 10 точки, втори са Исландия с 18 точки,а лидер в класирането и сигурен участник във Франция е отбора на Чехия с 19 точки.

Загубата на „лалетата“ от „южните ни съседи“ означава, че отбора ще трябва да се бори за третото място, ако иска да има шансове за класиране напред в турнира. Последните две срещи на „оранжевите“ ще са гостуване на Казахстан и домакинство на Чехия през Октомври, но за да продължат напред, Турция трябва да отсъпят третата позиция в последните си срещи срещу Исландия и Чехия.

Срещата започна с ранен гол на Турция. В 8-ата минута на мача Оузахан Йозакуп бе изведен сам срещу вратаря и вкара топката за 1:0.

В 26-тата минута звездата на турците Арда Туран нахлу в наказателното поле на Холандия и стреля към вратата на Йаспер Силесен. За негов късмет стражът не се справи по най-добрия начин и остави топката да влезе във вратата за втори път.

Третото попадение бе дело на Бурак Йълмаз в 4 минути преди края на мача.

Вижте видео от срещата:

https://www.youtube.com/watch?v=kB5-acPM6Ps