Хюстън не се отказва от испанската си мечта

Серхио Йул бе избран в Драфта преди цели седем години, но все още не е стъпвал на паркета в мач от НБА. Правата му в момента са собственост на Хюстън Рокетс, но тексасци така и не успяват да убедят испанската звезда да направи следващата крачка и да напусне любимия си Реал (Мадрид), за да се пробва на най-високото ниво в професионалния баскетбол в световен мащаб.

Преди броени дни гардът отново накара феновете на “ракетите” да въздишат и да мечтаят, помагайки на Реал да стигне до престижна победа над Оклахома Сити Тъндър и междувременно реализирайки 22 точки. Надеждите за нещо подобно бяха сведени до минимум миналото лято, когато трикратният европейски шампион с Испания подписа нов шестгодишен договор с “белите”.

От Мадрид дори се похвалиха, че в новия контракт фигурира непосилна дори за отборите от НБА клауза за откупуване, която е в размер на 12 милиона евро, но информацията на ESPN е друга. Ръководител на тим от Лигата, пожелал анонимност, твърди, че всъщност става дума за далеч по-разумна сума и Рокетс отново ще се опитат да примамят европейската звезда в състава си още следващото лято.

Вижте още прогнози и залози за Баскетбол само по bet365.

Save