Анахайм спечели дербито с Бостън, Чикаго и Минесота продължават победите

Джон Мансън и Рикард Ракел вкараха попадения през втората част на мача, а Анахайм спечели с 4:3 гостуването си на Бостън в едно от дербитата на вечерта в Националната хокейна лига. Андре Коляно и Кевин Бийкса добавиха другите две шайби в полза на Патоците. Вратарят им Джонатан Берние спаси 31 удара, но беше пронизан от Здено Хара, Остин Чарник и Давид Крейци.
Това е пето поражение за Брюинс в шест мача. Анахайм пък събра 37 точки и се изравни на върха в Тихоокеанската дивизия със Сан Хосе.

Чикаго се справи с 5:4 при гостуването си на Айлендърс, а 6:13 минути преди края на мача Ричард Паник вкара гола, който определи и победителя. За Паник това е осми гол от началото на сезона, а Блекхоукс постигнаха четвърта победа в последните пет мача и осма в 10-те си последни срещи с този съперник. Успехът увеличи преднината на Чикаго в Централната дивизия пред Минесота на 6 точки.

Ник Дауд наруши равенството в мача Детройт – Лос Анджелис във втория период, а Тайлър Тофоли добави още две точни изпълнения в третата част за успеха на Кингс с 4:1 над Детройт като гост. Дерек Форборт вкара още в 21-ата секунда при първия удар на гостите към вратата на Червените криле. Домакините отправиха само два удара в рамките на първата третина, което е техен негативен рекорд.

Минесота продължава добрата си серия през този сезон, след като размаза Нешвил с 5:2 като гост. Уайлд заема 2-ата позиция в Централната дивизия, заедно със Сейнт Луис- и двата отбора с по 38 точки.
Дивайн Дюбник спаси 34 удара на вратата на Минесота, а Ерик Стаал добави два гола при шестата поредна победа на отбора. Останалите голове за гостите нанизаха Йонас Бродин, Чарли Койл и Микаел Гранлунд.

Ню Йорк победи с 2:0 Далас като гост. Рик Неш откри резултата от близо в 7:08 минута на третия период, а Матс Зукарело добави още едно попадение на празна врата. Хенрик Лундквист стартира на вратата на гостите, но напусна, след като Коди Ийкин от Далас го изрита умишлено.

bet365