Англия взе отварящото ODI в Бангладеш

Англия записа печеливш старт на своята еднодневна международна серия срещу Бангладеш с 21 пистова победа в Дака.

Трите лъва, които са без номер на техните ODI звезди за турнето, впечатлиха с бухалки преди някой фен на крикета да ги е видял у дома.

След като спечели жребия и беше избран да батира, Бен Стоукс записа своя век в ODI, докато дебютантът Бен Дъкет отбеляза 60 и да може да бъде избиран за шкипер, заедно с Jos Buttler, който разби с бързите 63 на разстояние 38.

Това позволи на Англия да завърши своята серия с 309-8, като капитанът Mashrafe Mortaza, Shafiul Islamи Shakib Al Hasan всички те взеха поне по две вратички на човек срещу Бангладеш.

Домакините имаха смесен старт от своя страна с Tamim Iqbal и Sabbir Rahman, които взеха съответно 17 и 18, но Imrul Kayes игра несигурно и обърна играта в полза на противника.

Jake Ball беше героят на гостите с топката, като завърши с фигури 5-51, което е най-доброто, записано от бомбето на Англия в дебюта си на ODI, докато Adil Rashid взе 4-49.

Победата от 21 писти изглежда, че трите лъва печелят с 1-0 в серия от три мача, които ще продължат в неделя в Дака.

След мача играч от мач-бола сподели, че е удовлетворен от представянето си, но призна че играта е била трудна на националния стадион в Sher-e-Bangla.

Той каза: “ Невероятно! Просто си мислех, че трябваше да отида и да я ударя силно. Нямаше никакъв шанс да излезе, но беше чудесна възможност за пет-годишния ми опит.“

Шансовете Англия да спечели в неделя са 2/5, а за това Бангладеш да ликуват срещу 2/1.

Вижте още прогнози и залози за Крикет само по bet365.

Save