Арсенал загуби с 0:1 от БАТЕ Борисов

Арсенал сензационно загуби с 0:1 от БАТЕ Борисов в първи мач от 1/16-финалите в Лига Европа. Гола за домакините вкара Станислав Драгун с глава в 45-ата минута. Тимът от Беларус изигра перфектен в тактическо отношение двубой и заслужено се поздрави с успех. Арсенал имаше надмощие в началните минути, но после заигра прекалено еднообразно и си усложни задачата за реванша. В края Александре Лаказет получи директен червен картон и ще пропусне срещата на „Емиратс“.

В предни позиции за БАТЕ действаха Максим Скавиш,

Игор Стасевич и Неманя Милич. В средата на терена пък личеше името на Александър Хлеб, който се изправи срещу бившия си отбор.

На вратата на Арсенал се завърна Петер Чех. Гранит Джака, който доскоро лекуваше контузия, също бе сред титулярите. Атаката пък водеше Лаказет. Французинът имаше подкрепа по фланговете от Алекс Иуоби и Хенрих Мхитарян.

Унай Емери остави на пейката Пиер-Емерик Обамеянг, Лукас Торейра и Денис Суарес, които влязоха след почивката, но не помогнаха да бъде избегнато поражението.

Арсенал започна с постоянни атаки към вратата на домакините. Още във 2-ата минута Сеад Коласинак напредна отляво след пас на Матео Гендузи и центрира към Мхитарян, но вратарят на БАТЕ Шербицки се намеси блестящо. Малко след това Шкодран Мустафи отклони топката с глава и тя застрашително се насочи към долния ляв ъгъл на вратата, но мина от външната страна на гредата.

След плахото начало, домакините се ориентираха дълги пасове зад гърба на защитата на Арсенал. Скавиш се връщаше близо до центъра и успя да изкара ранен жълт картон на Джака, който го фаулира при една контра на тима от Беларус.

В 22-ата минута Лаказет се оказа напълно непокрит в наказателното поле, но ударът му с глава беше неточен. БАТЕ веднага отговори с опасна атака на капитана Стасевич, завършила с корнер.

Арсенал нападаше повече по левия фланг, но домакините постепенно се ориентираха и ограничиха свободните пространства за Коласинак. В 28-ата минута Милич имаше шанс да открие в полза на БАТЕ, но топката отскочи пред него и изстрелът му не се получи.

В 41-ата минута Коласинак можеше да се разпише, но заложи на силата, вместо на точността, и сбърка. В 45-ата минута БАТЕ получи фаул на удобна за центриране позиция. Стасевич буквално качи топката на главата на Драгун и той разстреля Чех – 1:0.

Голът не дойде толкова изненадващо с оглед на факта, че БАТЕ усети слабите места в отбраната на Арсенал и съумяваше да създава напрежение пред Чех.

След почивката гостите се опитаха бързо да изравнят, но се сблъскаха със стабилен защитен вал. Беларусите отстъпиха изцяло средата на терена, но не допускаха положения пред вратата си.

В 55-ата минута Лаказет опъна мрежата след подаване на Коласинак, но голът правилно беше отменен заради засада.

Малко след това Хлеб, който видимо се умори, напусна терена, заменен от Берьозкин. Беларусите се бранеха все така спокойно, а в същото време не пропускаха възможност да атакуват по крилата.

В 70-ата минута Емери направи двойна смяна, като пусна Обамеянг и Торейра на местата на Джака и Ейнси Мейтланд-Найлс. В 72-ата Коласинак още веднъж се оказа на добра позиция, но стреля в аут. Това беше последният важен епизод с участието на босненския национал, който бе заменен от Денис Суарес.

Арсенал хвърли всичко в предни позиции, но така и не намираше път към вратата на Шербицки.В 85-ата минута Лаказет получи директен червен картон. Французинът беше задържан от Филипович, след което го удари с лакът и реферът Йованович веднага го изгони.

С човек по-малко Арсенал не създаде нито едно голове положение. Обамеянг остана напълно изолиран напред, а многоходовите комбинации пред наказателното поле на домакините завършваха с грешен пас. „Топчиите“ остават фаворит за класиране на 1/8-финалите, но още веднъж показаха, че играят много трудно далеч от „Емиратс“.

Всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп. Включително и На Живо, са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове за Лига Европа от всички краища на света с bet365 Live. Трябва да имате средства в сметката си или да сте направили залог в последните 24 часа, за да се класирате.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително Футбол, Баскетбол, Безйбол, Тенис, bet365 poker mobile и много други – след пряко предаване, това е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика, заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо, както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.