Арсенал срещу Тотнъм в битка за Северен Лондон

Отборите на Арсенал и Тотнъм излизат днес от 14 ч. на „Емиратс“ в дербито на Северен Лондон. Двубоят е от 11-ия кръг на Премиър лийг и е под номер 184 в съперничеството на двата столични отбора.

„Топчиите“ са в позиция да излязат начело в класирането и за „шпорите“ ще е огромно удоволствие да осуетят тези планове. За целта им е достатъчно да не загубят.
Домакините от Арсенал са в впечатляваща серия от 11 победи в послединте си 12 мача, включително и над Лудогорец с 3:2 от Шампионската лига. Съперникът им няма победа в последните си шест мача, но пък хората на мениджъра Маурисио Почетино се намират само на 5 точки от  върха в класирането.

Хектор Бейерин се завръща за Аллеснал, а в последния момент ще се решава дали Санти Касорла, Тио Уолкът и Начо Монреал ще могат да участват. Киърън Гибс също е под въпрос след травма от мача в София.

В състава на Тотнъм се завръща Хари Кейн, а извън сметките се Ерик Ламела. Ако и Муса Дембеле не се възстанови, то Хари Уинкс е готов за първия си мач като титуляр.

Вероятни състави:

Арсенал: Чех, Бейерин, Мустафи, Косиелни, Монреал, Коклен, Джака, Уолкот, Йозил, Айоби, Санчес.

Тотнъм: Лорис, Уолкър, Дайър, Вертонген, Роуз, Уанияма, Уинкс, Сон, Али, Ериксен, Кейн.

bet365