Аякс се класира на полуфиналите в Шампионската лига

Отборът на Аякс се класира на полуфиналите в Шампионската лига, след като отстрани соченият за фаворит за трофея Ювентус. След 1:1 в Амстердам, холандците победиха с 2:1 на реванша в Торино и чакат съперника си в битката за участие във финала, който ще бъде излъчен измежду Тотнъм и Манчестър Сити.

Резултатът откри Кристиано Роналдо с глава в 28-ата минута, а само шест по-късно Дони ван де Беек изравни. В 67-ата минута Матийс де Лихт материализира превъзходството на Аякс през второто полувреме .   Tака холандския тим постави пореден гранд на колене.

Треньорът на Ювентус изненада с включването на Матия де Шилио на десния бек на мястото на Жоао Кансело . Причината бе, че специалистът искаше да запази Кансело като жокер, защото Дъглас Коща не е напълно възстановен. В атаката сред титулярите се завърна Пауло Дибала, който и партнира с Роналдо и Федерико Бернадески.

Първите минути бяха за Ювентус, като футболистите в бяло и черно създадоха няколко положения пред Онана. В 4-ата минута Бернадески не успя да оползотвори подаване на Де Шилио, който малко по-късно стреля. В петата минута вратарят на Аякс Онана едва не сбърка при изнасянето на топката, след като беше пресиран от Емре Джан  .  В 11-ата минута се стигна до принудителна смяна в състава на Аякс .  Играта напусна Нусаир Мазрауи, а мястото му зае Дейли Синкгравен.

Играчите на Ювентус продължиха да играят търпеливо и да организират атаките си постепенно, докато гостите пресираха агресивно.

В 18-ата минута домакините организираха добра атака  . Роналдо не успя да достигне топката в наказателното поле след подаване на Бернадески.

В 20-ата минута Тадич подаде към Нерес, който нахлу в наказателното поле и стреля .  Ван де Беек не успя да достигне отбитата топка. Тази ситуация даде сякаш същинското начало на мача, като играта се изостри. Домакините отговориха с удар извън наказателното поле на Дибала, но Онана не беше затруднен.

В 28-ата минута се стигна до откриване на резултата от Кристиано Роналдо  .  Той  се разписа с глава, след като беше оставен необезпокояван в наказателното поле след изпълнение на корнер . Попадението беше ревизирано с ВАР .  Имаше съмнения за нарушение на Бонучи в наказателното поле, но се видя, че Де Лихт е съборил съотборника си Велтман.

За португалеца това беше шести гол в девет мача от Шампионската лига през този сезон.

Радостта на Ювентус трая едва шест минути. В 34-ата се стигна до изравняване, като голът за Аякс отбеляза Дони ван де Беек, изведен сам срещу Шчесни. Редовността на попадението беше проверявана на два пъти от съдията – първо за засада, а след това и за игра с ръка, но в крайна сметка всичко се оказа в рамките на правилата.

До края на полувремето, което получи петминутно продължение, нов гол не падна, макар Ювентус да упражни натиск. Най-доброто положение беше пряк свободен удар за нарушение срещу Роналдо, като самият португалец го изпълни, но ударът му срещна стената.

След почивката в игра за домакините се появи Мойс Кийн, който замени Дибала, който имаше проблеми в края на първата част.

Аякс започна много агресивно втората част.

В 50-ата минута отбраната на Ювентус се пропука, но топката беше изчистена в ъглов удар, след което не последва нищо. Само две минути по-късно с изключителна намеса с една ръка Войчеш Шчесни спаси удар на Хаким Зиеш отблизо, като до ситуацията се стигна след грешка на Миралем Пянич в средата на терена. Натискът на гостите продължи, а Ювентус трудно задържаше топката в предни позиции.

В 58-ата минута Шчесни отново се прояви добре, като акробатично спаси насочената към вратата от Ван де Беек топка. Все пак домакините също създадоха добро положение, като в основата му беше Роналдо, който успя да изведе Кийн, но младият нападател беше блокиран. Само минута по-късно Пянич се реваншира за грешката си като спаси Ювентус от почти сигурно попадение. След контраатака на Аякс Тадич беше изведен отляво, напредна и потърси Зиеш, но Пянич успя с върха на пръстите да отклони топката и получи поздравленията на Шчесни.

Напрежението пред вратата на Ювентус не стихваше и закономерно се стигна до втори гол за гостите, дошъл след изпълнение на ъглов удар, когато Матийс де Лихт с глава успя да преодолее Шчесни.

Голмайсторът за Аякс от първия мач Давид Нерес можеше да сложи точка на спора малко по-късно .  Kе успя да нанесе удар, след като беше изведен сам срещу Шчесни  . Ювентус се поотърси от шока и стигна до ситуация пред вратата на Онана  . Роналдо не успя да нанесе удар с глава по топката, след като беше надскочен от Де Лихт . Португалецът имаше претенции за дузпа, но такава не последва . Хаким Зиеш вкара топката за трети път в мрежата на Ювентус .  Голът беше отменен заради засада на мароканеца. В ответната атака Роналдо нанесе удар с глава, но топката попадна в обсега на Онана, а и номер 7 на Ювентус беше в засада. Това беше и последното положение в този мач, след който Ювентус напусна надпреварата, като може да се каже, че и сезонът за Кристиано Роналдо и компания приключи, тъй като осмата поредна титла в Италия е въпрос на формалност. За Аякс обаче тепърва предстоят големите битки, а със смелата си игра холандците си спечелифха много нови фенове.

Всички мачове от Шампионска лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус, където може да спечелите бонус върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с bet365 Live. Трябва да имате средства в сметката си или да сте направили залог в последните 24 часа, за да се класирате.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bet365 bet365 bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с бет365 бонус, включително Футбол, Баскетбол, Безйбол, Тенис, bet365 mobile и много други – след пряко предаване, това е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Ако все още нямаш профил в bet365, направи своята bet365 регистрациясега и вземи бонус!

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика, заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо, както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, футболни прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.