Байерн (Мюнхен) спечели Суперкупата на Германия

Отборът на Байерн (Мюнхен) спечели Суперкупата на Германия. Тази вечер шампионите надиграха след изпълнение на дузпи големия враг Борусия (Дортмунд). В редовното време двата тима направиха зрелищен сблъсък на „Сигнал Идуна Парк“, който завърши 2:2.

Домакините на два пъти повеждаха с голове на Кристиан Пулишич в 12-ата и Пиер-Емерик Обамеянг в 71-ата минута, но и двата пъти гостите изравняваха чрез Роберт Левандовски в 18-ата и автогол на Лукаш Пишчек в 88-ата минута. При 11-метровите удари мюнхенци се наложиха с 5:4 точни удара от бялата точка и завояваха за рекорден 6-ти път в историята това отличие.

Първата по-добра възможност в мача бе за Байерн в 10-ата минута, когато Роберт Левандовски бе изведен зад защитата, но ударът му мина над вратата. Само две минути по-късно обаче Борусия взе преднина в срещата. Грешка в защитата на „баварците“ позволи на Кристиан Пулишич да отнеме топката на Хави Мартинес, след това американецът напредна и сам срещу вратаря не сгреши за 1:0.

Байерн обаче реагира веднага и в 14-ата минута Франк Рибери пробва нещо средно между удар и подаване, като в крайна сметка Бюрки трябваше да се намесва решително. В 18-ата минута гостите стигнаха и до изравняване на резултата. Йошуа Кимих центрира отдясно и Левандовски засече топката във вратата за 1:1.

До края на полувремето „баварците“ бяха по-добрият тим на терена и пропуснаха още няколко възможности. В 31-ата минута Франк Рибери нахлу в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Роман Бюрки отново бе на мястото си. След това в 35-ата минута изстрел на Томас Мюлер с глава се отби от гредата, а в 42-ата минута далечен удар на Себастиан Руди отново провери бдителността на вратаря на Борусия.

През втората част домакините поизравниха играта и в 58-ата минута Нури Шахин отправи нелош удар от фаул, но над вратата. Байерн пък отговори с опасно центриране на Рибери и пропуск на Корентен Толисо от близка дистанция.

В 71-ата минута „баварците“ организираха доста интересна атака, която обаче завърши с грешен пас в наказателното поле, където играчите на Борусия овладяха и организираха бърза контраатака. Обамеянг бе изведен на стрелкова позиция и с техничен удар не остави шансове на Свен Улрайх за 2:1.

След това дортмундци можеха да стигнат и до трети гол, но удар от фаул на Шахин попадна в ръцете на вратаря.

Байерн обаче не мислеше да се отказва и в 88-ата минута след центриране от фаул Зюле с глава стреля в гредата, последва страхотно разбъркване и в крайна сметка Лукаш Пишчек си вкара автогол за 2:2.

Така победителят трябваше да бъде определен с дузпи. Там нервите на „баварците“ се оказаха по-здрави. Кимих пропусна пръв, но след това Себастиан Роде и Марк Бартра не успяха да отбележат за домакините и така с 5:4 точни изстрела шампионите триумфираха с купата.

Борусия (Д) – Байерн 2:2
1:0 Пулишич (12)
1:1 Левандовски (18)
2:1 Обамеянг (71)
2:2 Пишчек (88) авт.

При дузпите:

0:1 Левандовски
1:1 Дембеле
1:2 Рибери
2:2 Филип
2:2 Кимих – пропуска
3:2 Обамеянг
3:3 Руди
3:3 Роде – пропуска
3:4 Видал
4:4 Кастро
4:5 Зюле
4:5 Бартра – пропуска

Оферта bet365 информира, че всички мачове от Бундеслига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове. Където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително Футбол, Баскетбол. Безйбол, Тенис, bet365 poker mobile и много други – след пряко предаване. Tова е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming. Тя показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика. Заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо. Както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.