Баскетболна Европа ще има нов крал bet365

Баскетболна Европа ще има нов крал! Досегашният шампион и хегемон на Стария континент Испания сдаде трона, като това се случи след публична екзекуция от страна на Словения и 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15) в първия полуфинал на ЕвроБаскет 2017.

Бившата югорепублика надигра трикратните първенци по всички показатели и за радост на верните си фенове по трибуните в “Синан Ердем Доум” продължи към първия в историята си финал на този турнир.

Словенците вкараха нещата в желаната от тях посока рано-рано през двубоя, а освен че изпълняваха перфектно тактическите указания на треньора Игор Кокошков, те стреляха убийствено добре за три точки. Водени от Драгич и Дончич, те вкараха 4 от първите си 6 стрелби от дистанция, повеждайки с 16:10, а след една четвърт преднината им бе 6 точки – 25:19.

Въпреки че испанците се посъвзеха с подновяването на играта, Словения продължи да налага своята воля. Въпреки добрите начални минути, след които шампионите на ЕвроБаскет 2015 свалиха изоставането си до само две точки при 35:33, Клемен Препелич излезе на сцената и помогна на родината си да удържи фронта – 49:45 на полувремето след 10/15 от тройката през първото полувреме.

В третата част за едва втори път в турнира Испания изоставаше с 10 точки, а най-лошото за тях и най-доброто за съперника тепърва предстоеше. Две минути и половина преди края на третата четвърт Словения вече водеше с 67:52, а след 30 минути игра Словения вече бе с единия крак на финала след 73:57.

Словенското показно не спря, като в заключителната част разликата надхвърли 20 точки, а Лука Дончич пропусна да се поздрави с “трипъл-дабъл”. Все пак финалното цифрово изражение бе заковано точно на кота “20” – 92:72 и заслужено словенско класиране за първи финал в историята на страната.

Победителите завършиха с 14 тройки от 25 опита – успеваемост от 56%. Освен това те направиха 23 асистенции, които комбинираха със скромните 8 грешки. Словенците продължават да нямат загуба на ЕвроБаскет 2017 и вече са с 8 победи в 8 мача, докато поражението бе първо за Испания.

Капитанът Горан Драгич и Антъни Рандолф вкараха по 15 точки, като Драгич допълни представянето си с 6 борби и 5 асистенции. Гашпер Видмар вкара 12 точки и се превърна в истински кошмар за испанското нападение с ключови отигравания в защита, а Клемен Препелич влетя блестящи в двубоя от пейката с 13 точки. Гениалният тийнейджър Лука Дончич остана в подножието на “трипъл-дабъл” с 11 точки, 12 борби, 8 асистенции и нито една грешка!

Пау Гасол реализира най-много за Испания – 16 точки. Рики Рубио с 13 и Марк Гасол с 12 допълниха картинката при загубата на родината си, като Гасол овладя 10 борби и направи 4 асистенции.betbg

Финалът е в неделя, а съперник на Словения ще бъде Сърбия или Русия, които излизат във втория полуфинал утре. Испанците ще опитат да се съвземат и да се преборят за бронзовите медали, отново в неделния ден.

Оферта bet365 информира, можете да спечелите още до 50% от множествен залог преди мач за срещи от НБА с офертата на bet365 Парлей Бонус. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо Баскетболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Баскетбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително ФутболБаскетболБезйболТенисbet365 poker mobile и много други – след пряко предаване. Tова е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming. Тя показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика. Заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо. Както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.