Белгиец съсипа Джо Харт с 4 гола, „Сан Паоло“ видя голово шоу

Шоуто на Дрис Мертенс в Серия „А“ продължава с пълна сила. Белгийският бързак на Наполи вкара цели четири попадения във вратата на Джо Харт, като бе основно действащо лице в головия спектакъл с Торино на „Сан Паоло“ от 17-ия кръг, завършил с нестандартното за Италия 5:3. Бившият играч на ПСВ Айндховен отбеляза втори пореден хеттрик в калчото в рамките на девет минути. Той даде комфортен аванс на „небесносините“ след три попадения между 13-ата и 22-ата минута, като второто от тях в 18-ата минута бе от дузпа.

Миналата седмица Мертенс вкара три гола във вратата на Каляри при разгромното 5:0 в Сардиния, но този път надскочи себе си в 76-ата минута с истински шедьовър за моментното 5:2. Преди това в 58-ата минута Андреа Белото бе намалил, Влад Кирикеш върна преднината от три гола в 70-ата минута, а след това Лука Росентини намали в 76-ата минута.

Резервата Яго Фалке от дузпа в 83-ата минута оформи крайното 5:3 за Наполи, който излезе на трето място в класирането с 34 точки. Тимът на Маурицио Сари вече е само на точка от втория Рома.
„Биковете“ пък записаха трета поредна загуба в първенството и четвърта поред на „Сан Паоло“.

Тимът на Сари демонстрира отлична форма, а Мертенс е в супер форма, като има осем гола в последните три мача за неаполитанците. Той вкара за победата с Бенфика в Лисабон, която гарантира първото място на тима в групата му в Шампионската лига, както и седем попадения в последните два мача.

Белгиецът изправи тифозите на крака в 13-ата минута, след като засече центриране на Хосе Кайехон. Пет минути по-късно си спечели дузпа, която сам реализира, а в 22-ата минута вече ликуваше след своя хеттрик. Този път Харт изби удар на Кайехон, след това спря Мертенс при добавката, но кълбото се върна в белгиеца, който го финтира и вкара за 3:0.

Звездата на гостите Андреа Белоти намали в 58-ата минута със своя 12-и гол в първенството, като се изравни с водачите при стрелците Един Джеко и Мауро Икарди. Интересното е, че именно в Неапол, той вкара първите си два гола в Серия „А“ през 2014 година.

Торино тръгна да търси втори гол, но в 70-ата минута Кайехон подаде на Каракеш, който вкара своя втори гол този сезон за 4:1. Груба грешка на Пепе Рейна отново върна „биковете“ в играта, а точен бе Росентини в 76-ата минута, който вкара първото си попадение за клуба.

Шоуто на „Сан Паоло“ обаче бе за Мертенс, който с фантастично изпълнение вкара за първи път четири гола с екипа на Наполи в калчото. Техничарят получи топката от Кайехон и много майсторски прехвърли Харт, който бе изправен на метър пред голлинията. Попадението бе истински шедьовър и заслужи аплодисментите на всички присъстващи. Така Мартенс вече има 10 гола в първенството от 16 мача, като е само на един от своя личен рекорд в клуба – 11 гола от 2013/2014 година, но тогава имаше нужда от 33 мача. Спектакълът в Неапол завърши с точно изпълнена дузпа от Яго Фалке в 83-ата минута.

Наполи гостува на Фиорентина преди коледните празници, докато Торо ще се опита да спре черната си серия срещу Дженоа.

bet365