Бътън се надява да приключи с Ф1 стилно

Дженсън Бътън заяви, че иска да приключи „тази глава стилно“, подготвяйки се за последното си състезание от Формула 1 в Абу Даби. През септември Макларън обяви, че Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн ще карат за отбора догодина, а ролята на Бътън ще стане свързана единствено с развитието на болида. Като опция за него остава и потенциално завръщане на пистата през сезон 2018 – нещо, за което Бътън отрича да пожелае.

Този уикенд ще бъде състезание номер 305 в неговата 17-годишна кариера във Формула 1, изпълнена с 15 победи, 50 подиума, 8 полпозишъна и титла от 2009 година.

„Наистина нямам търпение за началото на уикенда. Разчитам на подкрепата от феновете, отбора и близките ми. Това е краят на кариерата ми във Формула 1, но е началото от нова фаза, за която съм изключително позитивно настроен. Това е кулминацията на усилената ми работа, посвещението на спорта и страстта ми към него. Аз съм невероятно горд с нещата, които постигнах за тези 17 сезона и за фантастичния прогрес през последните години с Макларън. Искам да приключа тази глава със стил и да стартирам новата с колкото може повече ентусиазъм и нямам търпение да разбера какво крие бъдещето“, заяви Бътън.

bet365