Вратарят на Стоук Сити извън игра за два месеца

Джак Бътланд претърпя операция на глезена в понеделник и се очаква да бъде извън игра за два месеца.

Английският международен футболист Джак Бътланд получи фрактура на глезена след приятелка среща, завършила с победа 3-2 срещу Германия, в Берлин през март миналата година.

Всички се надяваха Бътланд да е добре за началото на сезона и да играе за Стоук, но по време на тренировките той е повредил съединителната тъкан около раната, което е довело до неизбежната операция.

Марк Хюз бе оптимистичен при обсъждането на контузията на Бътланд след мача Стоук 1 – 1 Мидълсбрук, който се състоя на 13 август, като заяви, че се надява 23-годишният вратар да се възстанови до „2-3 седмици“.

Въпреки това, възстановяването му ще отнеме повече време от очакването и Хюз трябва да вдигне резервите от скамейката за по-дълго време от очакваното.

Бътланд пише в Twitter: „Новини относно моята контузия! Ще се наложи да ми направят операция в понеделник, за да се разреши настоящият ми проблем с глезена!“

„Вместо да рискувам да го увредя допълнително аз реших да се възстановя напълно и да се върна на нивото, на което бях миналата година!“

„Винаги съм бил позитивен и ще направя всичко възможно да се върна възможно най-скоро. Благодаря Ви за подкрепата!“

Автор Bet BG/Бет БГ

Save