Грациано Роси: Валентино беше много близо до Ф1, но обича моторите прекалено

Бившият пилот от Световния шампионат по мотоциклетизъм и баща на действащата легенда Валентино Роси бе хванат в крачка и сподели няколко думи за възможността на сина си да отиде във Формула 1, която обаче е отказал. 

„Когато Валентино беше на 10 – 15 години започна с минибайк серии – нещо, което бе точно за неговата възраст. На едно състезание той стартира от полпозишън и реши, че перфектната тактика е да стартира отляво. Аз му казах, че е прав и това е най-правилното решение. Той ме погледна и каза „Тате, моля те, аз знам какво правя. Разбира се, че е най-доброто. Остави ме да го направя по своя начин“. Втори път не проведохме такъв разговор. Един баща много рядко осъзнава колко е добър синът му и не вижда цялата картинка“, сподели Грациано Роси.

„Валентино беше много близо до място във Формула 1, защото единствената машина, която може да се сравни с мотоциклета на MotoGP е болида на Формула 1 и всеки друг спорт би бил стъпка назад. Валентино отказа тогава, защото любовта му към кралския клас бе много голяма и реши, че не може да го смени“.

Освен да бъде бърз, това, което иска Валентино наистина силно, е да бъде на върха: „Ако в други ден продължава да иска да е бърз с рали автомобил например или такъв от друг шампионат, той може да го направи. Но това ще бъде единствено заради неговата вечна цел да бъде номер 1“.

bet365