Група „Н“ на Шампионската лига завърши 0:0.

Ювентус не успя да пречупи коравия шампион на Лига Европа Севиля у дома и мачът между двата тима от Група „Н“ на Шампионската лига завърши 0:0. Най-близо до попадение беше Гонсало Игуаин в 59-ата минута, когато уцели напречната греда.

Аржентинецът беше единствената реална опасност за гостите, които много умело успяха да се справят с нападателната мощ на съперник. Като цяло срещата няма да бъде запомнена с нищо, тъй като изобилстваше от тактическо надиграване. За повече атрактивни отигравания попречи и фактът, че преди началото на мача над стадиона се изсипа проливен дъжд, който навреди на тревното покритие.

Игуаин поведе атаката на Юве, а както беше и в последния мач на италианците срещу Сасуоло, негов партньор беше сънародникът му Пауло Дибала. Миралем Пянич изненадващо остана сред резервите. Хорхе Сампаоли пък заложи на състав без чист централен нападател, но пък с наличието на опасните крила Витоло и Пабло Сарабия.

Торинци наложиха преса още от началния съдийски сигнал и не след дълго стигнаха до първата си чиста опасност. За съжаление на тифозите на домакините обаче тя се откри пред Сами Кедира, който не показа точността на нападател и стреля в аут от около 13-14 метра. Изненадващо отново германецът се оказа в голова ситуация в 15-ата минута, но и този път Серхио Рико се размина с попадение в мрежата си.