Гуардиола: На 25-и ще тренираме сякаш не е Коледа

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола няма да остави кой знае колко време на футболистите си да празнуват Коледа, тъй като иска те да са добре подготвени за мача в понеделник с Хъл Сити. Отборът на Гуардиола е на 3-о място в момента и изостава на 7 точки от лидера Челси, но очакванията са за тежък мач с последния в класирането, който се бори с всички сили за спасението си. На днешната пресконференция той заяви, че той се е посъветвал с футболистите си.

„Самите те ми дадоха добър съвет за това какво е да играеш на Боксинг дей (вторият ден след Коледа) в Хъл. Ние ще тренираме утре и на 25-и също така. След което ще се качим на автобуса следобед и ще пътуваме за Хъл. Ние ще тренираме така, че все едно не е Коледа, заяви специалистът. Капитанът Венсан Компани, който не е играл от средата на ноември, остава извън групата заради травма в коляното. Друг от защитата Пабло Сабалета ще направи късен фитнес тест в деня на мача, за да се разбере дали е преодолял травмата от мача с Арсенал.

Нападателят Серхио Агуеро ще изтърпи последния от четирите си мача наказание, докато халфът Фернандиньо вече е на разположение на Пеп и хората от щаба му. „Нещото, което научих в Англия за моя кратък период е, че разликата между първите 10 отбора във Висшата лига и следващите 10 не е голява. Много хора ми казваха преди да дойда тук, че ме чакат много трудни и непредвидими мачове, но аз самият никога не съм очаквал някаква лесна работа за вършене, обясни каталунецът.

bet365