Две дузпи спряха победния ход на Ливърпул

Ливърпул допусна грешна стъпка в гонитбата с Челси, след като направи 2:2 със Съндърланд на „Стейдиъм ъф Лайт“. Мърсисайдци на два пъти повеждаха след голове на Даниел Стъридж (25′) и Садио Мане (72′), но „черните котки“ връщаха попаденията след дузпи, реализирани от Джърмейн Дефоу (25′, 84′). Това сложи край на серията от четири поредни победи на Ливърпул в Премиър лийг. Лидерът Челси пък има шанса да се откъсне на осем точки на върха, ако успее да победи Тотнъм в сряда.

Огромен принос за така важната за Съндърланд точка имаше стражът на домакините Вито Маноне, който направи половин дузина решаващи спасявания.

Доналд Лав, Дидие Н’Донг и Джак Родуел започнаха за „черните котки“. Капитанът на мърсисайдци Джордан Хендерсън пропусна двубоя заради контузия. Като титуляр обаче стартира Даниел Стъридж, което му се случи в двубой от Премиър лийг за първи път от 17 октомври.

Още в първите минути Стъридж и Вайналдум можеха да открият резултата, но и в двете ситуации Вито Маноне се намеси много добре и спаси отбора си. Миньоле също се отчете с две спасявания след удари на Дефоу и Янузай. В 18-ата минута Маноне за трети път се прояви решаващо, избивайки опасен шут на Стъридж от границата на наказателното поле. Минута по-късно обаче настоятелността на нападателя на мърсисайдци даде резултат. Отбраната на Съндърланд се справи лошо с корнер пред вратата на Маноне, Ловрен опита удар, топката стигна до Стъридж, който прехвърли с глава стража на „черните котки“ – 0:1.

Много бързо обаче домакините изравниха. Н’Донг опита да премине в наказателното поле между Вайналдум и Клаван. Последният го блокира с тяло, а Антъни Тейлър реши да покаже пресилено бялата точка. Дефоу изпълни точно 11-метровия наказателен удар, изравнявайки резултата в 25-ата минута. Само две минути след това „черните котки“ имаха страхотен шанс да направят пълен обрат, след като Янузай изведе Дефоу сам срещу Миньоле. Стражът обаче успя да избие с ръка топката, а след това Борини не намери вратата при добавката.

В 37-ата минута Маноне отново спаси опасен удар на Стъридж, а секунди след това Вайналдум не успя да вкара от много изгодна позиция.

Десетина минути след подновяването на играта Мане се размина с гола, след като сантиметри не му достигнаха да засече центриране на Клайн отдясно. Малко след това домакините претендираха за втора дузпа, тъй като топката срещна ръката на Джан след центриране на Янузай. Този път сигнал не последва. В 71-вата минута Стъридж за пореден път не успя да преодолее Маноне, останал очи в очи с него. При последвалия корнер Джилободжи отклони топката към Садио Мане, който засече пред голлинията, давайки отново аванс на Ливърпул.

Десетина минути преди края Стъридж получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително.

В 83-ата минута домакините получиха нова дузпа, след като Мане игра с ръка в наказателното поле след пряк свободен удар, изпълнен от Ларсон. Отсъждането на самия фаул обаче също бе много дискусионно. Дефоу отново бе точен от бялата точка за 2:2.

Ливърпул е на второ място, изоставайки на пет точки зад лидера Челси. Съндърланд има 15 точки, с които остава в опасната зона.

Вижте ТВ Програма тук.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.

Новата функция на Bet365 Затвори Залог Ви дава контрол над Вашите залози и позволява възвръщаемост преди края на събитието. С тази функция може да затваряте залог напълно или да го затворите частично. Останалата част от залога продължава да е валидна. След като направите залог, Вие вече може и да не чакате резултата. С тази функция може да следите залозите си и да Затваряте Залог в избран от Вас момент.  Тя покрива хиляди различни лиги и спортове по света: Висша Лига, Бундеслига, Серия A, Ла ЛигаШампионска лига,  Открито първенство по тенис на Австралия, Уимбълдън, NFL и много други.

bet365