Димитров стартира срещу естонец в Стокхолм

Поставеният под номер две Григор Димитров излиза срещу 234-ия в света Юрген Зоп (Ест) в четвъртък в около 14:30 часа наше време в среща от втори кръг на турнира в зала в Стокхолм, Швеция (АТР 250). Това ще бъде втори мач между двамата в тура, като в предишния до успеха стигна хасковлията с 2-1 сета в пресявките в Сидни през 2012 г.

Българинът започва похода си към втора титла в шведската столица с двубой срещу квалификанта Зоп.

Залози за победа на Димитров се приемат при коефициент от 1.083. Шансовете за успех на Зоп са оценени на 8.00.

Григор Димитров се представи много добре по време азитаското турне, където игра финала в Пекин и 1/2-финал в Ченгду. Със спечелените в Китай точки той се завърна в топ 20 на световната ранглиста под номер 18.

Най-добрият ни тенисист стартира директно във втори кръг в Стокхолм, като тази привилегия е запазена само за първите четирима поставени в основната схема. Той има отлични спомени от турнира в шведската столица, където през 2014 г. вдигна първия си АТР трофей (6.00 за нова титла през тази година).

„Този турнир е специален за мен, тук завоювах първата си АТР титла, а когато бях на 14-15 г. тренирах и живях в града. Развълнуван съм, защото това е една от последните седмици в календара и е добре да провериш на какво ниво си физически и ментално. Чувствам се щастлив тук“, сподели Димитров.

Юрген Зоп вече има три поредни победи в Стокхолм- две в квалификациите и една в основната схема над Бенямим Бекер (Гер) с резултат 6-3 6-4. Това беше първия му успех в основна схема на турнир от календара на АТР за 2016 г.

Ако успее да се справи със Зоп, Димитров ще срещне в 1/4-финалите спечелилия сблъсъка между южноафриканеца Кевин Андерсън (1.57 за победа) и квалификанта Райън Харисън (САЩ). Андерсън победи Харисън с 2-0 сета в Атланта през 2013 г. в предишния и единствен досега мач между двамата в тура.

Не забравяйте, можете да спечелите още до 50% от Вашите множествени залози преди мач в bet365 с чудесния Бонус за тенис. Важат условия.

Вижте всички залози за Тенис само по bet365.