Доволни ли са Michelin от работата си в MotoGP?

Michelin могат да бъдат горди от завръщането си в световния шампионат по мотоциклетизъм като единствен доставчик на гуми за сезон 2016, според шефа им Никола Гоуберт. Това бе нелеко предизвикателство след седемгодишното отсъствие на Michelin. Те бяха критикувани многократно по време на тестовете във Валенсия в края на 2015 година, когато много пилоти претърпяха инциденти.

Въпросът продължи и през 2016 година, когато гумата на Лорис Бас се запали, а ситуацията се усложни в Аржентина и доставчикът на гуми бе принуден да наложи забрана за използване на суперсофт гуми за повече от 10 обиколки. Това пък бе причина Валентино Роси да бъде наказан на „Филип Айлънд“.

„Беше огромно предизвикателство и ние се справихме успешно. Ако трябва да направим преглед на работата си, в началото беше скок в неизвестното. Имаше доста нови пилоти, нови трасета, електроника. Трябваше да се съобразим с всичко това. Аз съм невероятно доволен от отношенията си с производителите и отборите в шампионата. Всички те демонстрираха разбиране и ни оставиха да си вършим работата през целия сезон. Доволен съм и от своя екип, защото след Аржентина трябваше да реагираме много скоростно и направихме нови задни гуми само за три дни. Всичките ни подобрения си личаха и по времената на състезателите. Всъщност числата показват, че за този единствен сезон в MotoGP ние направихме повече промени отколкото през всичките седем години“, заяви Гоуберт.

bet365