Дъг Полк: Петте качества на успешния покер играч

Покер професионалистите са пъстър куп, от телевизионни професионалисти като Фил Хелмют , Дъг Полк до онлайн звезди като Федор Холц. Но всички водещи покер професионалисти споделят някои черти, които играят важна роля в успеха им.

Ето кои са най-важните и си заслужава да се притежават.

Самоконтрол

В най-горната част на списъка стои самоконтролът. Просто казано, дисциплината ще ви отведе далеч в покера, точно както и в живота. Това е най-очевидно по отношение на ученето встрани от масите. Повечето от нас могат да се съгласят, че играенето на покер е по-забавно, отколкото изучаването му, но разбира се, точно това го прави по-печеливш и задоволителен. Айк Хастън и Ерик Сайдел са чудесни примери за играчи, които са останали конкурентни поради непрестанната им работа върху играта им.

Но има и други елементи на покера, които изискват самоконтрол. Да можеш да направиш дисциплиниран фолд, да решиш да приключиш, когато играта не е достатъчно добра и да откажеш да играеш, когато не си в най-добра форма – всички те са правилните действия, които зависят от упражняването на самоконтрол.

Емоционална устойчивост

Вариацията в покера означава, че ще има (потенциално дълги) спадове – дори когато взимате правилните решения. Големите играчи прекарват времето си в развиване на емоционално разбиране на вариацията. Те могат да приемат загубата и да поддържат позитивна нагласа, дори когато изглежда, че следващата карта от тестето неизбежно ще бъде най-лошата. Емоционалната стабилност е от решаващо значение за постигането на дългосрочен успех в играта.

Разумни с парите

Покер начинът на живот често се свързва с един свят на игри с високи залози и луксозни хотелски стаи. Все пак повечето покер професионалисти живеят доста скромен живот, характеризиращ се с разумен финансов избор, а тези, които достигат до върха, не стигат до там без добро управление на банката.

Безброй играчи са се разорили, опитвайки се да стигнат до върха, обикновено като играят в игри, за които не са подготвени достатъчно.

Тъй като вариацията е неизбежна част от покера, най-добрите играчи се грижат да сведат до минимум въздействието й, като са финансово подготвени за спада. Освен да играят в рамките на своите средства, много играчи превантивно ще погледнат отвъд собствената си банка и ще продадат екшън или ще получат подкрепа от някой с повече капитал.

Дългият ви покер живот също изисква разумни финансови избори, встрани от играта. Не би трябвало да се чувствате част от хай ролер сцената, само защото сте победили в голям турнир. Вместо това, след голям резултат е важно да отделите част от парите за вашата банка – в края на краищата, парите са инструмент, който се използва, за да се направят повече в покера.

Интелект

Справедливо е да се каже, че успехът в покера корелира с интелигентността. Рега от високите лимити Пратиуш Будига, например, беше дете чудо в спелуването (спечелил е конкурса Scripps National Spelling Bee). Ванеса Селбст влиза в Йейл със стипендия от Фулбрайт. И много от немските турнирни грайндъри имат впечатляващ академичен опит.

Въпреки това, не е необходимо да си гений или велик стратег, за да се справяте добре в покера. Понастоящем има богат набор от онлайн материали за обучение, които обхващат основите на усъвършенстваната стратегия. Така че, не се паникьосвайте, ако не сте били надарени с изключителна естествена интелигентност – работната етика често озарява голия интелект.

Късмет

Всеки успешен покер професионалист може да ви разкаже за определен момент, когато чист късмет му е помогнал да се изкачи до върха.

Не казвам, че успешните професионалисти са успели само в резултат на късмет – нужно е умение, за да бъдеш печеливш играч за дълъг период от време. Но в реалността късметът, без съмнение играе роля в краткосрочен план, особено ако играете в турнири с големи полета играчи, където вариацията е висока. Просто попитайте Джон Хесп, полу-пенсионираният дядо от Източен Йоркшир, който спечели сателит за WSOP Main Event 2017, а след това завърши на четвърто място за $2.6 милиона.

Големите покер играчи могат да анализират как късметът влияе върху резултатите им. По-специално, те са в състояние ясно да разграничат лошия късмет от лошата игра, за да подобрят играта си, а вие трябва да направите същото. Останете спокойни, когато късметът се обърне срещу вас и се учете от грешките си, когато ги направите.

 

bet365 Вижте онлайн покер залата на bet365 !

bet365