Ла Лига: Енрике се застъпи за Тер Щеген

Специалистът подчерта, че всички в състава на Барселона са еднакво виновни за загубата от Селта в Ла ЛигаЛуис Енрике не пожела да търси вината в Марк Андре тер Щеген за драматичното поражение с 4:3 в гостуването на Селта Виго. Германският страж допусна груба грешка за четвъртия гол на Селта при резултат 3:2 и като цяло представянето му не отговаряше на очакванията. По думите на Енрике обаче всички в състава трябва да поемат еднаква отговорност за втората загуба на тима от старта на текущия шампионат.

Ставката затова Барселона да успее да се реваншира за тази грешна стъпка с домакинска победа над Депортиво Ла Коруня на 15-ти октомври е 1.10. Вероятността Барса да води в резултата след първите 10-минути на мача на „Камп Ноу“ е оценена на 3.75.

Барселона направи кошмарен старт на двубоя срещу Селта, като до 33-та минута изоставаше в резултат с 3:0 след голове на Пионе Систо (22′), Яго Аспас (32′) и автогол на Жереми Матийо (33′). Жерард Пике (58′) и Неймар (64′) дадоха надежди на „каталунците“ за обрат, но фрапантната грешка на Тер Щеген доведе резултата до 4:2. С втория си гол в мача Пике (87′) Пике отново върна интригата, но до края испанският първенец не успя да изравни резултата.

„Вратарите на Барселона винаги трябва да поемат големи рискове. Тази загуба бе допусната от всички. Има много неща, които трябва да подобрим. На първо място съм виновен аз, защото аз съм отговорен за състава. Сега трябва да се вдигнем отново по най-бързия начин. За нас това бе важен ден, защото имахме възможност да излезем на върха, но не успяхме да се възползваме“, коментира Енрике.

Барселона ще посрещне паузата за националните отбори на четвъртата позиция в таблицата с 13 точки, на три от лидера Атлетико Мадрид (6.00 да стане шампион). Другият столичен гранд Реал Мадрид има същия точков актив като Атлетико (15), но заема втора позиция, поради по-лошата си голова разлика.

Не забравяйте, че всички страхотни пазари, които предлагаме, включително На Живо, са достъпни и за мобилен или таблет с bet365 Навсякъде. Важат Условия.

Вижте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Save