Жиру отново е героят на Арсенал

Арсенал се класира за четвъртия кръг на ФА Къп, след като записа много трудна победа с 2:1 над Престън Норт Енд на „Дийпдейл“. Домакините изиграха страхотно първо полувреме, в което поведоха с гол на Калъм Робинсън (7′) и изпуснаха още две-три много добри възможности за втори гол. Аарън Рамзи изравни в 46-ата, а минута преди края Оливие Жиру донесе победата на гостите.
Арсен Венгер бе направил пет промени в своя състав. Давид Оспина, Ейнсли Мейтланд-Найлс, Габриел Паулища, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Лукас Перес започнаха. Оливие Жиру изведе лондончани с капитанската лента. Алексис Санчес не бе в групата за днес, а Дани Уелбек остана на скамейката за началото и се появи за последните минути. Марник Вермийл, Пол Галахър и Ейдън Макгийди започнаха за Престън.

Домакините стартираха много добре и още в седмата минута поведоха в резултата. Макгийди се завъртя елегантно, освобождавайки се от съперник, след което подаде към Хъгил. Монреал опита да се намеси, но след рикошет топката стигна до Калъм Робинсън, който откри резултата. До средата на полувремето Престън имаше още три възможности да удвои, но първо Мустафи блокира удар с глава на Робинсън, а след това сантиметри не достигнаха на Хъгил да засече подаване на Робинсън. В 28-ата минута Вермийл пък засече от въздуха дълбоко центриране на Макгийди, но ударът му мина встрани.

Последваха добри минути за Арсенал, но Рамзи и Жиру не успяха да се възползват от възможностите, които създадоха гостите.

В 36-ата минута Монреал изчисти пред голлинията удар на Галахър, а три минути след това топката се озова във вратата на Оспина за втори път, но попадението бе отменено заради нарушение срещу стража на Арсенал.

Още в първите секунди на втората част гостите изравниха след страхотен удар на Рамзи от границата на наказателното поле. В 72-рата минута Максуел спаси опасен удар на Мустафи, който пропусна възможността да направи пълен обрат. Пет минути след това Жиру отбеляза гол, който правилно бе отменен заради засада.

В 89-ата минута Жиру все пак донесе победата на Арсенал. Французинът свали с глава едно центриране към Перес, който му върна с пета, след което Жиру преодоля отблизо Максуел за крайното 1:2. Това бе четвърти гол за нападателя в последните му четири мача за лондончани.

Престър НЕ – Арсенал 1:2

1:0 Робинсън (7′)
1:1 Рамзи (46′)
1:2 Жиру (89′)

Престън Норт Енд: Максуел, Вермийл, Кларк, Хънтингтън, Кънингам, Галахър (60′-Браун), Пиърсън, Джонсън (81′-Хорган), Макгийди, Робинсън, Хъгил (75′-Макиенок)

Арсенал: Оспина, Мейтланд-Найлс (92′-Холдинг), Мустафи, Габриел, Монреал, Джака, Рамзи, Окслейд-Чембърлейн (83′-Уелбек), Иуоби, Перес (Рейн-Аделаид), Жиру

Вижте ТВ Програма тук.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.

Новата функция на Bet365 Затвори Залог Ви дава контрол над Вашите залози и позволява възвръщаемост преди края на събитието. С тази функция може да затваряте залог напълно или да го затворите частично. Останалата част от залога продължава да е валидна. След като направите залог, Вие вече може и да не чакате резултата. С тази функция може да следите залозите си и да Затваряте Залог в избран от Вас момент.  Тя покрива хиляди различни лиги и спортове по света: Висша Лига, Бундеслига, Серия A, Ла ЛигаШампионска лига,  Открито първенство по тенис на Австралия, Уимбълдън, NFL и много други.

bet365

bet365