Извънземен гол измъкна Байерн

С много усилия Байерн (Мюнхен) успя да сломи последния в Бундеслигата Дармщат 98 за 1:0 като гост в среща от 15-ия кръг, с което пак се изравни на върха с РБ (Лайпциг). В сряда двата тима излизат един срещу друг на „Алианц Арена„, за да определят зимния шампион. Дъглас Коща заби рядко срещано попадение в 71-ата минута, с което донесе трите точки на своя отбор и спести срама от евентуален резил.
Байерн беше далеч от най-добрите си изяви и при малко повече късмет домакините можеха да измъкнат нещо. Че днес шампионите ще имат проблеми, стана ясно още на загрявката, когато капитанът Филип Лаам, който беше записан като титуляр, усети болка в бедрото и беше заменен в стартовия състав от Рафиня. Франк Рибери също не беше на 100%, заради което остана на пейката, а Ариен Робен дори не попадна в групата, за да се възстанови за дербито с Лайпциг.

Играчите на Дармщат 98 изградиха два защитни вала от по четирима човека и действаха перфектно, но никой нямаше какво да стори в 71-ата минута, когато Коща наклони везните в полза на Байерн. Баварците почти нямаха чисти шансове до този момент, като само Томас Мюлер и Роберт Левандовски бяха застрашили Михаел Есер в началните етапи на втората част.

„Лилиите“ бяха на крачка от изравняването в два случая. Първо – в 58-ата минута, Марио Вранчич стреля от фал до гредата. Доста по-сериозен беше шансът им в 77-ата минута, когато Жером Гондорф шутира, Мануел Нойер изби и топката „кацна“ на главата на Петер Ниймайер, който от 5-6 метра я върна в ръцете на вратаря, вместо да я насочи в мрежата му.

bet365