Испания възкръсна на „Уембли“ след 89-ата минута

Отборите на Англия и Испания извъртяха зрелищно 2:2 в приятелски мач, игран на препълнения „Уембли“. Островитяните играха много силно в първите 60 минути и стигнаха до аванс от 2:0 след попадения на Адам Лалана (10 – дузпа) и Джейми Варди (48). След това гостите от Пиренеите тръгнаха напред и Яго Аспас (89) и Иско (96) измъкнаха иберийците.
Джеси Лингард, Джейми Варди и Рахим Стърлинг поведоха атаката на британците. Пепе Рейна застана на вратата на Ла Роха, а ветеранът Ариц Адурис беше изборът за централен нападател на Хулен Лопетеги. В офанзивната част на иберийците бяха още Витоло и Давид Силва.

Испанците традиционно овладяха топката с началото на срещата. В петата минута Джейми Варди влезе брутално в краката на Сесар Аспиликуета, като това нарушение заслужаваше директен червен картон, но съдията не извади дори жълт. В осмата минута Варди беше изведен сам срещу Рейна и си спечели дузпа. Защитата на „червените“ остана статична и нападателят на Лестър изскочи без съпротива срещу стража, финтира го и беше фаулиран. Адам Лалана беше точен от бялата точка – 1:0.

В 15-ата Витоло опита отговор от добра позиция, но ударът му не се получи. В 27-ата голмайсторът Лалана напусна с травма и беше заменен от Тио Уолкот. Англичаните продължиха да създават положения пред вратата на Рейна, като основните заплахи идваха с остри центрирания от левия фланг.

В началото на втората част домакините нанесоха втори кинжален удар. В 48-ата минута Иниго Мартинес изпусна Варди при центриране отдясно и номер 9 вкара красиво попадение с летящ плонж – 2:0. Три минути по-късно домакините избродираха страхотна контраатака, но Рейна изби с мъка след ниския изстрел на Уолкот.

Тимът на Лопетеги наложи териториален натиск в търсене на гол. Алваро Мората донесе свежест в атака, но на няколко пъти беше хванат в засада. В 60-ата минута резервата Коке шутира от дистанция – в ръцете на резервния страж Хийтън. В 79-ата Иско шутира в стената при изгодна възможност за връщане на интригата.

В 89-ата Яго Аспас вкара красиво попадение с насочване в далечния горен ъгъл – 2:1. В 91-ата Иско пропусна първата добра възможност да изравни: от 15 метра не стреля точно, а и имаше рикошет. В 96-ата халфът на Реал Мадрид овладя на гърди в наказателното поле и от малък ъгъл промуши топката между краката на вратаря за крайното 2:2.

bet365