Исторически състав на Ливърпул не успя да се справи с четвъртодивизионния Плимут

Четвъртодивизонният Плимут поднесе една от най-големите изненади в третия кръг на ФА Къп, след като направи 0:0 с Ливърпул на „Анфийлд“ и си осигури преиграване, което хвърли девет хиляди привърженици на гостите в екстаз. Младият състав на мърсисайдци отправи 28 удара към вратата на Макормик, но само четири от тях бяха точни.
Мениджърът на домакините Юрген Клоп бе направил цели десет промени в своя състав. Единствено Емре Джан запази своето място. Джо Гомес се завърна в игра след 465 дни отсъствие заради тежка контузия. Младият нападател Бен Уудбърн започна за първи път като титуляр, като той партнираше на Дивок Ориги в предни позиции. Лорис Кариус стартира на вратата. Това беше най-младият стартов състав, с който някога е излизал първият отбор на Ливърпул. Средната възраст на титулярния тим бе 21 години и 296 дни.

Голмайсторът на Плимут Греъм Кери, който има десет попадения от началото на сезона, стартира за гостите. Новото попълнение Якуб Соколик не бе в групата за днешния двубой.

Очаквано действията от самото начало се развиваха изцяло в половината на гостите. В 17-ата минута Джан намери добре Уудбърн отляво. Младокът овладя добре, справи се технично с бранителя до него, но Макормик спаси удара му. Малко по-късно Ориги прати топката във вратата, но попадението правилно бе отменено заради нарушение на нападателя. До почивката Уудбърн и Оджо пропуснаха по още една ситуация, но въпреки предимството си „червените“ така и не успяха да нанесат голов завършващ удар. Гостите пък направиха първата си атака в добавеното време на първата част.

Оджо пропусна първата добра ситуация за втората част, след като стреля неточно с глава след центриране на Уудбърн. Плимут също започна да опитва да атакува повече след почивката. Това отвори двубоя. В 63-ата минута в игра за Ливърпул се появи Даниел Стъридж, който замени Джан. Секунди по-късно английският национал отправи много опасен удар, след който топката премина на сантиметри от дясната греда на вратата на гостите.

1/4 час преди края Клоп включи и Лалана и Фирмино. И това обаче не даде резултат и мърсисайдци ще трябва да преиграват сблъсъка си с Плимут на „Хоум Парк“.

Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Гомес, Лейва, Морено, Стюарт, Джан (63′-Стъридж), Еджария (75′-Лалана), Оджо, Уудбърн (75′-Фирмино), Ориги

Плимут: Макормик, Милър (75′-Смит), Сонго’о, Брадли, Пърингтън, Трелкелд, Фокс, Кери, Джервис, Гарита (65′-Танер), Слю

Вижте ТВ Програма тук.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.

Новата функция на Bet365 Затвори Залог Ви дава контрол над Вашите залози и позволява възвръщаемост преди края на събитието. С тази функция може да затваряте залог напълно или да го затворите частично. Останалата част от залога продължава да е валидна. След като направите залог, Вие вече може и да не чакате резултата. С тази функция може да следите залозите си и да Затваряте Залог в избран от Вас момент.  Тя покрива хиляди различни лиги и спортове по света: Висша Лига, Бундеслига, Серия A, Ла ЛигаШампионска лига,  Открито първенство по тенис на Австралия, Уимбълдън, NFL и много други.

bet365

bet365