И най-добрият германски нападател в момента бил…

След оттеглянето на Мирослав Клозе в атаката на германския национален отбор се отвори огромна дупка, която все още никой нападател не може да запълни. Има обаче един футболист, който вярва, че заслужава да води щурма на Бундестима. Това е Сандро Вагнер от състава на Хофенхайм, който до момента през сезона има 7 попадения в 12 срещи.
„Според мен аз съм най-добрият германски нападател от известно време насам. И то съм много пред останалите“, заяви Вагнер пред Bild.

Ако се гледат попаденията, той е прав, защото за календарната 2016 г. юношата на Байерн (Мюнхен) има най-много голове. Марио Гомес, Марио Гьотце и Томас Мюлер, на които селекционерът Йоахим Льов залага като централни нападатели през последните две години, далеч не са в добра форма.

Сандро Вагнер беше част от младежката формация на Германия до 21 г., която през 2009 г. спечели Европейското първенство в своята възраст. Тогава в състава бяха още Месут Йозил, Матс Хумелс и Сами Кедира, но за разлика от тях стройният нападател не продължи развитието си по същия успешен начин.
Той беше изпаднал в криза в Херта (Берлин) през сезон 2014/15, след което премина в Дармщат 98 и там показа класа. От лятото насам той е в Хофе.

Ако Йоги Льов все пак го повика, Вагнер ще се превърне в най-възрастният (29 г.) дебютант в Маншафта под негово ръководство.

bet365