Канзас Сити Роялс бе елиминиран от борбата за купата

За четвърта поредна година действащият шампион в МЛБ не успя да се класира за плейофите. Тази нощ Канзас Сити Роялс официално бе елиминиран от борбата за „уайлд кард“ в Американската лига, въпреки че победи Минесота Туинс с 5:2 у дома.

Това стана, след като Балтимор Ориолс надигра Торонто Блу Джейс с 3:2 като гост и двата тима се утвърдиха на водещите позиции, осигуряващи допълнителните две квоти за елиминациите.

Така „кралските“ се наредиха до носителите на титлата от предишните три сезона – два пъти Сан Франциско Джайънтс (2012, 2014) и веднъж Бостън Ред Сокс (2013), които след като спечелиха Световните серии, също веднага се провалиха в редовния сезон.

„Очевидно, че бихме искали да играем още много бейзбол тази година, но реалността показва, че няма да го направим“, примири се първият бейзмен Ерик Хосмър, който удари двоен хоумрън срещу „близнаците“.

Риливърът Хоаким Сория (W 5-8) бе записан като победител в статистиката, а клоузърът Уейд Дейвис (S 27) запази успеха на Роялс. Отговорност за поражението понесе Тейлър Роджърс (L 3-1) – четвъртият от петима питчери на Туинс в мача.

Освен че изхвърли Канзас Сити от плейофите, победата на Балтимор в Торонто официално короняса Бостън Ред Сокс като шампион в Източната дивизия на АЛ. „Червените чорапи“ загубиха с 3:5 като гости на Ню Йорк Янкис, но успехът на „скорците“ лиши „сините сойки“ от теоретичната възможност да настигнат лидера.

Победата на „янките“ пък бе слабо утешение за домакините, които видяха как вечният им съперник празнува дивизионната титла насред Бронкс. Все пак двубоят на ст. „Янки“ приключи по паметен начин, след като в 8-ия ининг гостите поведоха с 3:0, а в 9-ия Марк Тейшейра удари голям шлем, с който оформи крайния резултат при 2 аута.

Вижте още прогнози и залози за Бейзбол само по bet365.