Кой ще е най-добърият футболист в Европа ? | УЕФА

За шеста поредна година УЕФА ще даде наградата за Най-добър футболист в Европа за изминалия сезон 2015/16. Журналисти от 55-те държави членки на УЕФА подредиха своя списък от петте най-добри играчи за сезона, съдейки по техните изяви за клубните и националните отбори. Подреденият под номер 1 получи 5 точки, под номер 2 – 4, и т.н.

Десетте играчи с най-много точки бяха определени, като в листата попаднаха четирима от европейския шампион Реал Мадрид и двама от Барселона. Прави впечатление отсъствието на Неймар. Миналогодишният носител на трофея Лионел Меси е сред номинирираните и ще се бори за своята трети награда. Безапелационният фаворит за индивидуалния приз е Кристиано Роналдо, който е победител от 2014 година.

Ето и десетимата номинирани:
Гарет Бейл (Реал Мадрид, Уелс)
Джанлуиджи Буфон (Ювентус, Италия)
Антоан Гризман (Атлетико Мадрид, Франция)
Тони Кроос (Реал Мадрид, Германия)
Лионел Меси (Барселона, Аржентина)
Томас Мюлер (Байерн, Германия)
Мануел Нойер (Байерн, Германия)
Пепе (Реал Мадрид, Португалия)
Кристиано Роналдо (Реал Мадрид, Португалия)
Луис Суарес (Барселона, Уругвай)

Същите журналисти ще гласуват отново за своите фаворит от тези десетима и така ще бъде определен финалния списък от трима, който ще бъде обявен на 5 август. На 25 август ще бъде връчена наградата на победителя.

Източник: Sportal.bg
Снимка: Getty Images/Guliver

Bet365 Livescore предава на живо футболни мачове от всички краища на света. Те също предлагат на живо и други популярни спортове като баскетбол, тенис, волейбол, билярд и много други. Тук можете да откриете предстоящи спортни събития, които ще бъдат предавани пряко. Това означава, че най-популярните събития от света на спорта ще бъде само на един клик разстояние.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.

Нека Ви напомним, че всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп, включително и На Живо. Достъпни са и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365.

Още по-лесно е с новото приложение на Bet365 Livescore – 365Scores. Приложението позволява да изберете Вашите любими екипи и лиги, за да създадете Ваш собствен Спортен канал, включително всички резултати, позиции, спортни новини, съобщения, трансфери и важни събития във Facebook. Всичко на едно място, а преживяването е уникално. Livescore приложението на 365Scores покрива хиляди различни лиги и спортове по света: Висша Лига, Бундеслига, Серия A, Ла Лига, Шампионска лигаMondial 2018, Открито първенство по тенис на Австралия, Уимбълдън, NFL и много други.