Край на 25-годишната суша! Марк Кинг дочака своя миг

За първи път в 25-годишната си професионална кариера на снукър състезател Марк Кинг вдига в ръцете си ранкинг титла. В драматичен и изпълнен с интрига изцяло английски финал 42-годишният Кинг надделя с 9:8 фрейма срещу Бари Хоукинс на Откритото първенство на Северна Ирландия. Така той грабна чаканата от толкова дълго време купа от най-високата категория в спорта. Трофеят в Белфаст пък носи името на легендарния Алекс Хигинс. За Марк Кинг финалът в Северна Ирландия е първи от ранкинг системата от 2004 година насам, когато излезе в битката за трофея на Irish Masters, но загуби срещу Питър Ебдън.

От своя страна, Хоукинс пропусна да спечели третата си ранкинг титла и първа насам от успеха на Players Championship през 2014-а.

Първата сесия на финалния сблъсък приключи с предина от 5:3 части за 14-ия в света Хоукинс. Като Кинг изоставаше с 1:5, но взе последните две партии от сеанса. При подновяването на играта във втората сесия 35-ият в световата ранглиста англичанин сякаш летеше. Той обърна развоя на срещата в своя полза и прибави в сметката си още четири партии след великолепни брейкове от 62, 100 и 54 точки за 7:5. Ястреба обаче се върна в играта и изравни за 7:7 след серии от 73 и 76 точки.

Фрейм номер 15 бе за Кинг, който демонстрира невероятната си борбеност и в 16-ата част. Той постави страхотен снукър на съперника си, Хоукинс фаулира (7 точки) и Кинг доведе партията до равенство – 65:65. При повторното изваждане на черната топка 37-годишният Бари все пак събра сили и реализира, довеждайки мача до пълния му формат. Решаващата част бе напрегната и двамата финалисти направиха пропуски. При аванс от 42:0 Кинг сбърка жълтата. Но и Ястреба не се възползва и спря серията си при едва 31 точки. В крайна сметка по-възрастният от двамата англичани довърши започнатото и така стигна до победата. Кинг бе поздравен първо от цялото си семейство, а сълзите им разчувстваха всички в залата. Шампионът получи купата от една от дъщерите на вече покойния Алекс Хигинс – Лорън.

За триумфа си Марк Кинг заслужи чек за 70 000 паунда, докато Хокукинс ще се утешава с 30 000 паунда от наградния фонд.

bet365

Следвайте всички залози и прогнози за Снукър само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.

Вече може да гледате спорт пряко на Вашия iPhone, iPad или Android, включително футбол, тенис, баскетбол, крикет, дартс, снукър и скуош. Трябва да имате средства в сметката си или да сте направили залог в последните 24 часа, за да се класирате. Всяко събитие, за което има Пряко Предаване, ще има до него икона Видео, която ще се промени на жълт бутон Гледай, когато събитието започне в Twitter.

Оферта bet365 информира, че всички страхотни пазари, на които google search bet365 предлагат достъп, включително и На Живо. Са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте бет365 лайв На Живо топ събития и Новини от всички краища на света incognito с bet365 Livescore.