Лайпциг: Няма да сме като Лестър – днес шампиони, а утре на дъното

Босът на Ред Бул Дитрих Матешитц е убеден, че новото явление в германския футбол РБ (Лайпциг) няма да е клуб еднодневка. Преди днешното дерби с Байерн (Мюнхен) „червените бикове“ делят първото място в Бундеслигата, а това е едва дебютното им участие в елита.
„Ние никога няма да сме като Лестър, който миналия сезон стана шампион, а сега се бори да не изпадне“, категоричен беше Матешитц пред Blick.

72-годишният австриец обяви, че целта на отбора от Източна Германия е да играе в европейските клубни турнири още през следващата кампания. „Бундеслигата има четири квоти за Шампионската лига и две за Лига Европа – това е нашата цел минимум“, добави съсобственикът на компанията, която произвежда енергийната напитка и която е собственик на РБ.

„Нашият отбор трябва да бъде стабилен – това е нашият план. Разполагаме с един от най-младите и най-евтините отбори в лигата и никога няма да хвърляме безумни пари за трансфери“, продължи Матешитц.

„Ако някой беше предсказал, че на 21 декември 2016 г. ще бъдем начело и ще си оспорваме първото място с Байерн, щеше да бъде обявен за луд. Искаме да се задържим на върха“, завърши милиардерът.

bet365