Левандовски прати Байерн на осминафинал

Байерн (Мюнхен) записа втора поредна победа над ПСВ Айндховен в група „D“ на Шампионската лига и по този начин си гарантира класиране на 1/8-финал в турнира. „Баварците“ се наложиха с 2:1 на „Филипс Стейдиъм“ като направиха пълен обрат в мача. Домакините откриха резултата чрез Сантиаго Ариас в 14-ата минута, но с две попадения на Роберт Левандовски в 34-ата от дузпа и в 73-ата минута гостите прекършиха съперника. Победата гарантира, че германският шампион ще завърши на едно от първите две места в групата, и сложи край на надеждите на „филипсите“ да играят в следващата фаза.

Байерн започна мача активно и още във 2-ата минута Томас Мюлер стреля от воле след центриране на Давид Алаба отляво, но ударът му мина покрай вратата. Две минути след това Роберт Левандовски пропусна страхотна възможност като с глава нацели напречната греда, а след това при добавката отново не успя да отбележи.

В 14-ата минута обаче ПСВ организира чудесна контраатака, Дейви Прьопер стреля с глава, Мануел Нойер спаси, но топката стигна до Ариас и той отблизо бе точен за 1:0. Защитникът обаче бе в засада и голът не трябваше да бъде признат.

Последва нов натиск на гостите и в 30-ата минута Левандовски за втори път нацели гредата с глава, а минута по-късно Артуро Видал от границата на наказателното поле стреля над вратата.

В 34-ата минута Филип Лаам проби отдясно и опита центриране, като топката срещна ръката на защитник в пеналта, а арбитърът отсъди дузпа. Левандовски се нае да изпълни наказателния удар и бе точен за 1:1.

В 42-ата минута гостите пропуснаха нова прекрасна възможност като Видал получи центриране в наказателното поле и стреля с глава, но вратарят улови.

И в началото на втората част Байерн диктуваше събитията на терена и в 54-ата минута Давид Алаба отправи бомбен удар, който с мъка бе спасен от Пасвеер. В 62-ата минута Видал бе намерен на стрелкова позиция, но ударът му бе спасен от вратаря. След това Левандовски опита да довкара, но защитник самопожертвователно се намеси пред голлинията и опази резултата непроменен.

Едно от малкото положения за домакините дойде в 69-ата минута, когато след центриране от корнер Морено с глава стреля покрай вратата. В 74-ата минута обаче Байерн най-накрая материализира превъзходството си с втори гол. Дъглас Коща изведе Алаба, той центрира във вратарското поле, където Левандовски засече кълбото в мрежата за 1:2.

Така Байерн събра актив от 9 точки и вече е сигурен участник в следващата фаза на турнира, като за момента остава на 2-ото място в групата, но няма шанс да бъде изместен от там. ПСВ Айндховен пък остава 3-ти в класирането и вече няма шанс за продължаване напред в турнира.

ПСВ Айндховен – Байерн (Мюнхен) 1:2
1:0 Ариас (14)
1:1 Левандовски (34) дуз.
1:2 Левандовски (73)

bet365