Лестър се пребори за точката, въпреки че изоставаше с два гола и беше с човек по-малко

Шампионът Лестър демонстрира силен характер, след като успя да спечели точка от гостуването си на Стоук Сити.Лисиците“ изоставаха с два гола, но въпреки че бяха в числено намален състав, успяха да се доберат до равенство – 2:2, на „Bet365 Стейдиъм“.
Още в 28-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Джейми Варди получи спорен директен червен картон за влизане с два крака срещу Диуф. Боян Къркич (39′) откри резултата от дузпа, отсъдена заради игра с ръка на Симпсън след центриране на испанеца. В добавеното време на първата част Джо Алън удвои, след като довкара отблизо топката, която преди това беше рикоширала в гредата след удар на Имбюла.

Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери протестира бурно срещу съдийството на Крейг Поусън на почивката и също бе отстранен.

През второто полувреме две добри намеси на Каспер Шмайхел, който се завърна след шестседмично отсъствие заради контузия, спасиха Лестър от трети гол. В 74-ата минута резервата Леонардо Уйоа намали, след като засече с глава центриране на Грей. Шоукрос опита да изчисти от голлинията, но технологията показа, че има попадение – 2:1. Две минути преди края Даниел Амарти изравни, като засече с глава центриране на Фукс. В добавеното време Шмайхел отново се намеси решаващо, избивайки удар на Уилън.

Освен Варди, следващият мач на „лисиците“ заради наказания ще пропуснат Роберт Хут и Кристиан Фукс. Клудио Раниери вероятно също няма да може да води отбора от скамейката.

Стоук е на 11-о място с актив от 21 точки. Шампионите са на 15-а позиция, със 17.

bet365