Ливърпул стигна до трудна победа с 2:1 при гостуването си на Лестър

Ливърпул стигна до много трудна победа с 2:1 при гостуването си на Лестър. Така мърсисайдци записаха четвърта поредна победа от началото на сезона и продължават да са лидери в класирането с пълен актив. Отборът на Юрген Клоп водеше с 2:0 след първото полувреме след попадения на Мане и Фирмино.

След почивката Лестър имаше предимство, но рядко стигаше до голови положения. Първият гол, който Ливърпул допусна този сезон, бе в 63-ата минута, когато груба грешка на Алисон позволи на Гезал да намали за 1:2.
Лестър и Ливърпул започнаха агресивно двубоя на “Кинг Пауър Стейдиъм”. Отборът на Клод Пюел се опитваше да пресира високо и да притеснява съперника от първите минути. Тимът обаче рискуваше, тъй като при загуба на топката бързите атаки на мърсисайдци носеха опасности. Още в четвъртата минута гостите пропуснаха великолепна възможност да поведат. Хендерсън намери Салах, който изведе Фирмино на добра позиция. Бразилецът стреля право в Шмайхел, който изби. При добавката Салах направи голям пропуск, след като топката се върна при него и той просто трябваше да я насочи покрай вратаря.
Ливърпул откри резултата в десетата минута. Тогава Робъртсън проби отляво и опита да намери в наказателното поле Мане. Магуайър не успя да изчисти и кълбото стигна до нападателя, който прати топката в мрежата. Така Садио продължи блестящия си старт на сезона, като реализира четвърти гол.
Попадението даде още по-голяма увереност на Ливърпул, който в следващите минути имаше сериозно преимущество, владееше топката и направи още няколко добри атаки. Постепенно домакините се съвзеха и стигнаха до най-добрата си ситуация пред вратата на Алисон от началото на срещата. Мадисън бе в основата на атаката. Негов удар бе блокиран, а след това Гезал изведе Грей, който отправи удар, но вратарят на гостите го отрази. “Лисиците” изнесоха играта и известен период имаха контрол върху случващото се на терена.
До почивката домакините имаха предимство, като опитваха да притиснат съперника. Играчите на Пюел пресираха и ограничиха мърсисайдци от офанзивни действия. Въпреки усилията им, в атака Лестър не успя да създаде нещо сериозно пред Алисон. Ливърпул игра по-прибрано в този период, уддържа на този натиск на съперника и нанесе втори удар в края на полувремето.
След дълъг период, в който тимът на Клоп не игра много с топката, той организира добра атака две минути преди почивката. Салах стреля ниско, но Шмайхел се справи. Последваха два ъглови удара, а при втория Фирмино засече центрирането на Милнър с глава и удвои преднината на мърсисайдци. С това Джеймс Милнър изравни Дейвид Бекъм по асистенции във Висшата лига с 80, като само шест футболисти са пред тях в историята на първенството.
Лестър продължи с добрата си игра и в началото на втората част, въпреки че получи тежък удар с втория гол точно преди почивката. “Лисиците” поставиха мърсисайдци под натиск и в 52-ата минута бяха близо до гол. Джеймс Мадисън получи топката в наказателното поле, финтира и точно, когато нанесе удар Джо Гомес бе на позиция да го блокира.
Малко по-късно Уес Морган не успя да насочи топката към мрежата от близко разстояние. Гостите отговориха с отлична бърза атака, но в нейния край Салах от великолепна позиция реши да подава на Милнър, а това не бе точното решение в ситуацията.
Натискът на Лестър даде резултат в 63-ата минута, когато Алисон им подари един гол. Вратарят на Ливърпул получи не особено удобна топка от Ван Дайк, но спокойно можеше да я изчисти. Стражът обаче реши да финтира влезлият преди секунди Келеши Иеанашо и сбърка фатално. Нападателят прати топката в наказателното поле, където Гезал успя да я насочи към мрежата.
Попадението обърка мърсисайдци, публиката на “Кинг Пауър Стейдиъм” се вдъхнови, а домакините се опитаха да се възползват от преимуществото си, но не стигна до нови голови ситуации. Клоп опита да промени нещо, като пусна в игра Кейта и Шакири на мястото на Хендерсън и Салах. Гостите опитваха да забавят темпото в моменти, в които владееха топката и постепенно успяха да направят това.

ЛЕСТЪР – ЛИВЪРПУЛ 1:2
0:1 – Мане (10)
0:2 – Фирмино (45)
1:2 – Гезал (63)

Оферта bet365 информира, че всички мачове от Висша лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове. Където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително ФутболБаскетболБезйболТенисbet365 poker mobile и много други – след пряко предаване. Tова е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming. Тя показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика. Заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо. Както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.