Линдзи Вон обяви завръщането си на пистата

Американската суперзвезда Линдзи Вон разкри, че ще направи дългоочакваното си завръщане в световната купа по ски-алпийски дисциплини този уикенд на пистата в Алтенмаркт-Цаухензее.
Сезонът на 32-годишната американка изглеждаше провален, когато през ноември счупи ръка по време на тренировка в Колорадо. След три месеца интензивно възстановяване Вон ще продължи да преследва рекорда за спечелени победи в стартове от световната купа. В момента Линдзи има 76, с 10 по-малко от легендарния Ингемар Стенмарк.

Вон заяви за Евроспорт: „Нямам думи да опиша с какво нетърпение чакам спускането си тази седмица. Бяха дълги три месеца на рехабилитация. Да застана на старт ще бъде отплата за усилията ми. Радвам се, че ще направя завръщането си точно в Алтенмаркт-Цаухензее. Писта, на която имам успехи. Писта, на която миналата година счупих рекорда по победи в спускането на Анемари Мозер-Прьол. Пропуснах доста състезания през сезона, но се надявам да преодолея изоставането си и да се преборя за някоя от световните купи. Надявам се да бъдете с мен този уикенд по Евроспорт. Ще бъде забавно.“

Спускането в Алтенмаркт-Цаухензее е в събота, 14 януари, от 11.45 ч. по Евроспорт 2.

bet365