Магически гол на Торес и зрелищен обрат

Късният мач от неделната програма на Ла Лига предложи истински спектакъл. Сътвориха го футболистите на Атлетико Мадрид и Селта, а голямата радост остана за домакините, които взеха трите точки с два гола след 85-ата минута.

Победата с 3:2 върна отбора на Диего Симеоне на 4-ото място, на 4 точки зад Севиля. Селта е в средата на таблицата и с все по-малки шансове да се пребори за участие в Лига Европа.

Двубоят ще се запомни с двата изключително красиви гола на домакините, отбелязани от Фернандо Торес и Яник Ферейра Караско. Торес обаче пропусна и дузпа преди почивката, което можеше да се окаже фатално за „дюшекчиите“.
Атлетико беше без двамата си уругвайски защитници – Диего Годин и Хосе Хименес. В тяхно отсъствие в центъра на отбраната започнаха Стефан Савич и Люка Ернандес, които нямат почти никакъв синхрон помежду си и това пролича на няколко пъти, особено преди почивката. Атаката водеха Торес и Антоан Гризман, а по двата фланга действаха Яник Ферейра Караско и Коке.

Наставникът на гостите Едуардо Берицо пусна в предни позиции Пионе Систо, Джон Гуидети и Яго Аспас, които създадоха немалко проблеми на защитата на Атлетико.

През седмицата и двата отбора играха реванши за Купата на Краля, но отпаднаха. Домакините започнаха леко смутено и бързо бяха наказани. Още в 6-ата минута вратарят Мигел Анхел Моя боксира лошо топката и я прати на пътя на Густаво Кабрал, който откри резултата. Отговорът на „дюшекчиите“ дойде 5 минути по-късно, когато Фернандо Торес отбеляза един от най-красивите голове в кариерата си. Хлапето получи топката пред наказателното поле, с гръб към вратата, повдигна си я и с изключително точен удар през глава прехвърли стража на Селта Серхио Алварес. Това беше пето попадение за нападателя с номер 9 и трето в последните два мача, след като той се разписа на два пъти при победата над Леганес.
В средата на полувремето мачът стана още по-динамичен и положенията следваха едно след друго. Първо гостите организираха добра атака отдясно и топката стигна до Хозабед Санчес, но неговият удар срещна гредата. В 29-ата минута Ферейра Караско се завъртя в наказателното поле и беше повален от Факундо Ронкалия. След като малко по-рано не даде дузпа за интервенция срещу Торес, този път съдията Ернандес Ернандес посочи бялата точка. Ел Ниньо стреля силно, но право в напречната греда.

Поредната пропусната дузпа ядоса Симеоне, но неговият отбор продължи да играе силно и минута по-късно получи нова възможност да поведе. Ферейра Караско напредна и отправи удар, който обаче беше спасен от Серхио Алварес.
През второто полувреме Атлетико по-трудно стигаше до позиции, от които да обстрелва вратата на Селта. От своя страна, галисийци не пропускаха нито една възможност да притеснят бранителите пред Моя. Двубоят вървеше равностойно, а в 78-ата минута шведският таран Джон Гуидети, след като преди това от 5 метра не успя да вкара, засече подаване на датската резерва Даниел Вас и изведе гостите напред.

Феновете на Атлети си припомниха как гол на Гуидети изхвърли любимците им от турнира за Купата на краля през миналия сезон, но този път всичко завърши щастливо за хората на Чоло Симеоне. В 81-ата минута пас на Габи изведе караско на чиста позиция, но вратарят Алварес скъси и спаси. В 85-ата белгиецът се реваншира с уникален гол от границата на наказателното поле и направи 2:2. Той посрещна от воле отбита топка и мощно я прати в мрежата.
Но драмата не беше свършила и само след 3 минути Антоан Гризман направи пълен обрат, вкарвайки от 3 метра за 3:2. Атака по десния фланг на Анхел Корея завърши с негово чудесно центриране, Кевин Гамейро свали топката на Гризман, който заби 9-ото си попадение за сезона.

В края Караско можеше да увенчае невероятното си представяне с още една асистенция, след като проби отляво и поднесе топката на Гамейро. Френският му съотборник обаче удари за втори път греда от 3 метра.
bet365