Манчестър Сити потрепери в края, но спечели срещу Уотфорд

Манчестър Сити победи с 2:0 Уотфорд в двубой от 16-ия кръг на Премиър лийг. За домакините мачът с 8-ия в класирането дойде като по поръчка след шокиращата загуба с 2:4 от Лестър в предишния кръг.
С играта си обаче Сити не убеди, че превъзхожда много воденият от Валтер Мадзари тим, а в последните десетина минути на мача гостите на два пъти бяха близо до изравняване, преди Давид Силва да удвои аванса на „гражданите“ и да гарантира победата им. Първото попадение в мача беше дело на необичаен изпълнител – аржентинският защитник Пабло Сабалета в 33-ата минута.

Двубоят започна с двуостра игра, но постепенно Сити овладя инициативата и стигна до първа отлична възможност да открие резултата в 8-ата минута. Тогава Стърлинг намери добре Де Бройне на границата на наказателното поле, но ударът му беше отразен от стража на гостите Аурелио Гомеш. Малко след това Гомеш отново трябваше да се намесва.

Докъм 20-ата минута атаките на Сити минаваха по-често през десния фланг, но без успех. Това принуди мениджъра Джосеп Гуардиола да прикани играчите си да потърсят разнообразие. Именно така се стигна до ситуацията в 22-ата минута, когато Нолито беше изведен очи в очи с Гомеш от Силва, но от твърде малкия ъгъл успя да стигне само до ъглов удар.

В 26-ата минута Роберто Перейра от Уотфорд се контузи след сблъсък с Пабло Сабалета и играта беше прекъсната за минутки. Перейра продължи да играе, но малко по-късно рухна на терена и поиска принудителна смяна.

Атаките на Сити ставаха все по-настойчиви и така се стигна до 33-ата минута, когато Де Бройне нахлу отляво и центрира. Трима играчи на Сити се разминаха с топката, но най-съобразителен се оказа Пабла Сабалета, който дебнеше отдясно. С плътен удар от въздуха той опъна мрежата на гостите за 1:0.

След попадението и Илкай Гюндоган от Сити пострада, след като падна лошо при сблъсък със съперник. В края на полувремето и германецът беше заменен принудително от Фернандиньо. Второто полувреме започна динамично, а в 57-ата минута страхотна възможност се отвори пред Стърлинг, но за късмет на Уотфорд и Гомеш топката не влезе в мрежата. В 63-ата минута се стигна до първото положение пред вратата на Браво, след като Уотфорд получи право на пряк свободен удар. Изстрелът на Адлен Гедиура обаче беше доста неточен.

Четвърт час преди края с решителна намеса след удар отблизо Браво опази мрежата си от попадение. Уотфорд получи право да изпълни фаул, топката премина над главата на Бритос, но попадна у Капу, който от малък ъгъл я прати точно, но Браво реагира отлично и я отклони.

В 80-ата минута Уотфорд пропиля най-добрата си възможност за гол. Амбрамат се пребори за една топка по фланга, успя да напредне и намери с центриране Игало пред вратата, но последния не успя да нанесе точен удар.

В 86-ата минута обаче всичко в този мач свърши, след като Давид Силва удвои след комбинация със Стърлинг. Домакините се възползваха от това, че Уотфорд беше хвърлил всички ресурси в нападение и организираха светкавична контраатака, завършила с гола на спокойствието.

bet365