Манчестър Юнайтед надви Тотнъм с 1:0 на „Уембли“

Манчестър Юнайтед надви Тотнъм с 1:0 на „Уембли“ в дербито от 22-ия кръг на английската Висша лига. Маркъс Рашфорд се разписа в 44-ата минута.

Това е шести пореден успех за временния мениджър начело на клуба, което е нов клубен рекорд. Норвежецът трябва да благодари на вратаря Давид Де Хеа, който изигра един от най-силните

двубои в кариерата си. През първото полувреме „шпорите“ нито веднъж не уцелиха вратата, но след почивката го направиха цели 11 пъти.

Това ще бъде първият сериозен тест за гостите под ръководството на временния мениджър Оле Гунар Солскяер, който досега записа пет успеха от пет мача, но срещу недотам класни съперници. “Червените дяволи” имат предимството, че през седмицата нямаха мач, докато “шпорите” изкараха тежки 90 минути срещу Челси в полуфинал за Купата на Лигата.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино прави три промени в сравнение с 11-те, с които започна срещу “сините”. Юго Лорис, Ян Вертонген и Бен Дейвис са предпочетени пред Пауло Газанига, Давинсон Санчес и Дани Роуз. Хари Кейн e на върха на атаката, а Хюн-мин Сон и Деле Али действат близо до него. За корееца това е последен мач, преди той да се присъедини към националния тим на родината си за участието му на турнира за Купата на Азия.

Солскяер очаквано оставя Ромелу Лукаку на пейката, независимо че снажният нападател има три попадения в последните три мача. Вместо него като централен нападател действа Маркъс Рашфорд, а по крилата подкрепа получава от Антони Марсиал и Джеси Лингард. Ашли Йънг е предпочен вместо Антонио Валенсия на десния бек, а Фил Джоунс и Виктор Линдельоф ще са последната преграда пред вратата на Давид Де Хеа. Алексис Санчес е извън групата, защото – според наставника – не е в оптимална форма.

При победа Тотнъм ще излезе на второ място. Юнайтед пък ще застигне петия Арсенал, ако си тръгне с трите точки.
Димитър Бербатов посрещна двата тима в тунела преди началото на двубоя.

Домакините можеха да поведат в 9-ата минута, когато Сон изведе Хари Уинкс на добра позиция, но халфът не уцели вратата.

Две минути по-късно Лингард беше близо до попадението, но шутира в аут. След още една и Рашфорд излезе на положения, но стреля слабо.

Марсиал също притесни отбраната в бяло с пробив по лявото крило, но Лорис спаси. На отсрещната врата шансове се откриха пред Кристиан Ериксен и Кейн, но те не бяха чисти.

В 31-вата Кейн насочи топката в мрежата, но попадението правилно не беше зачетено заради засада при пас към нападателя.

Малко преди почивката Муса Сисоко напусна с контузия и беше заменен от Ерик Ламела.

Чисти положения обаче нямаше и всички вече се подготвяха за почивката. Минута преди изтичането на редовните 45 минути обаче Пол Погба даде отличен пас към Рашфорд, който напредна и с десния крака наказа Лорис – 1:0 за Юнайтед.

Статистиката в края на първата част показа, че домакините нито веднъж не са уцелили очертанията на вратата.

„Шпорите“ подновиха играта с чиста възможност пред Кейн. Английският национал излезе на сходна ситуация като тази на Рашфорд при гола, но Де Хеа спаси шута му. Това се случи в 49-ата минута, а 60 секунди по-късно Деле Али засече опасно с глава, но и този път испанецът беше на мястото си.

Юнайтед отговори с центриране на Йънг и удар с глава на Погба, но Лорис спаси.

Френският халф на Манчестър Юнайтед продължи да доминира в единоборствата и в 56-ата за малко да удвои, но в последния момент Лорис протегна ръка.

В 62-ата стражът на Тотнъм отново трябваше да се разтяга, за да спаси мрежата си след поредния изстрел на Погба.

В 66-ата Деле Али се измъкна от защитниците в червени фланелки и излезе сам срещу Де Хеа, но и този път вратарят не трепна и блокира удара.

Четири минути по-късно дойде ред и на Тоби Алдервейрелд да се пробва срещу Де Хеа, но и той нямаше късмет и загуби спора.

Испанският национал вече беше станал главно действащо лице на „Уембли“ и в 74-ата минута отново впечатли – този път с намеса след нов шут на Али.

За последните десетина минути Почетино вкара още един централен нападател в лицето на Фернандо Йоренте.

Де Хеа продължи с геройствата и в 86-ата пак разочарова Кейн. Последва отразяване на шут и на Йоренте.

Оферта bet365 информира, че всички мачове от Висша лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус за Евро Мачове. Където може да спечелите бонус до 100% върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително ФутболБаскетболБезйболТенисbet365 poker mobile и много други – след пряко предаване. Tова е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming. Тя показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика. Заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо. Както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.