Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Челси

Манчестър Юнайтед се наложи с 2:0 над Челси в дербито от 26-ия кръг на Премиър лийг.

Реферът Антъни Тейлър си навлече гнева на всички в Челси още преди почивката, когато не изгони Магуайър за умишлено грубо действие срещу Миши Батшуай . Cлед почивката именно английският национал удвои преднината на гостите.

Мениджърът на домакините Франк Лампард заложи на най-опитния си състав като средна възраст от старта на кампанията. На вратата отново бе Вилфредо Кабайеро за сметка на неубедителния Кепа Арисабалага. Тами Ейбрахам беше извън групата за двубоя, а Мейсън Маунт и Фикайо Томори

бяха оставени на пейката.

Атаката водеше Миши Батшуай, подкрепян от Вилиан и Педро Родригес. Матео Ковачич, Жоржиньо и Н’Голо Канте бяха тримата в средата на терена.

В защитата на Юнайтед го нямаше Виктор Линдельоф, който е болен. Това даде шанс от първата минута на Ерик Байи . Тойй си партнираше в центъра на отбраната с Хари Магуайър и Люк Шоу. В предни позиции стартира Антони Марсиал, а зад него действаха Даниел Джеймс и януарското попълнение Бруно Фернандеш.

Сред резервите на Оле Гунар Солскяер бяха Хуан Мата, Андреас Перейра, Одион Игало и Мейсън Грийнууд.

Челси имаше надмощие в началните минути и създаде две добри възможности за гол. Първо десният бек Рийс Джеймс се включи в атака и шутира на сантиметри от гредата, а малко след това и Вилиан прати топката в аут след пробив и изстрел с левия крак.

Още в 10-ата минута обаче Канте се контузи и Лампард го замени с Мейсън Маунт.

Домакините продължиха да доминират, а няколко слизания на Юнайтед към вратата на Кабайеро не завършиха с опасни удари.

В средата на полувремето след единоборство между Батшуай и Магуайър и двамата напуснаха пределите на терена. Падайки, бранителят на Манчестър Юнайтед протегна крака си и изрита умишлено Батшуай в бедрото, но след намесата на ВАР не получи дори жълт картон.В 23-ата минута лошо изчистване след корнер доведе до суматоха в наказателното поле на гостите, но Батшуай реагира със закъснение и не се възползва от подаването на Вилиан. Малко по-късно отново белгийският нападател беше в центъра на събитията. Той получи перфектен пас от Маунт, но прати топката покрай вратата.

След половин час игра и Бруно Фернандеш опита далечен изстрел, но отново не се наложи Кабайеро да се намесва. В 35-ата минута Вилиан преодоля Фернандеш и падна в наказателното поле, претендирайки за дузпа. Реферът Антъни Тейлър обаче прецени, че това е симулация и показа жълт картон на бразилеца.Секунди по-късно Марсиал се отскубна и опита да намери далечния ъгъл на вратата, но не му достигна точност.

Челси отвърна с опасен пробив на Батшуай, който обаче беше спрян от Байи.

„Сините“ направиха и още няколко хубави комбинации на висока скорост, но им липсваше прецизност при последния пас. „Червените дяволи“ пък нанесоха своя удар точно преди почивката. Аарън-Уан Бисака центрира отдясно, а Марсиал изпревари във въздуха Андреас Кристенсен и с глава откри резултата.Дори след гола Челси веднага имаше чисто положение, от което можеше да изравни, но Батшуай пак стреля встрани от целта.

На почивката Лампард смени Кристенсен, който беше с разбит нос, с Курт Зума. Второто полувреме започна с жълт картон за Антонио Рюдигер за нарушение срещу Бруно Фернандеш. Челси атакуваше с всички сили, но все нещо не достигаше на „сините“, за да се доберат до попадение.В 55-ата минута, макар и паднал Бисака блокира удар на Педро Родригес. Секунди по-късно резервата Зума скочи най-високо в наказателното поле и прати топката в мрежата на Давид Де Хеа, но радостта на домакините беше кратка, защото след преглеждане на ситуацията с ВАР Антъни Тейлър отмени гола.

Повторенията показаха, че Брендън Уилямс наистина бива изблъскан от Сесар Аспиликуета, но след като самият испанец е бутнат в гръб от Фред.

В 63-ата минута Педро фаулира Фред на самата граница на наказателното поле. Зад топката застана Бруно Фернандеш, който нанесе хубав удар, но топката срещна гредата. В 65-ата Магуайър засече с глава центриране на Фернандеш и удвои аванса на Манчестър Юнайтед.При 0:2 Лампард реши да пусне Оливие Жиру, който се появи на мястото на Батшуай. Французинът веднага се прояви с хитро подаване с пета към Ковачич, но той се забави и Байи блокира удара му, изчиствайки в корнер.

В 77-ата минута късметът за пореден път обърна гръб на Челси. Маунт центрира към Жиру и той майсторски отклони топката с глава във вратата, но и този гол беше отменен. Засада действително имаше, макар и с милиметри.В заключителната част от мача Манчестър Юнайтед се прибра да брани изгодния резултат, а Челси всячески се опитваше да вкара поне един гол. Това можеше да стори Мейсън Маунт, но и след неговия изстрел топката се отклони от гредата.

В добавеното време дебют за „червените дяволи“ направи Одион Игало.

Нападателят стана първият нигериец в историята на Манчестър Юнайтед и секунди след влизането си в игра имаше шанс да се разпише, но Кабайеро му попречи.

Всички мачове от Висша лига са валидни за промоцията на bet365 Бонус Код, където може да спечелите бонус върху печалбата от множествен залог преди мач. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове от всички краища на света с bet365 Live. Трябва да имате средства в сметката си или да сте направили залог в последните 24 часа, за да се класирате.

Следвайте всички спортни залози и прогнози за Футбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bet365 bet365 bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с бет365 бонус, включително Футбол, Баскетбол, Безйбол, Тенис, bet365 mobile и много други – след пряко предаване, това е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Ако все още нямаш профил в bet365, направи своята bet365 регистрация сега и вземи бонус!

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика, заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо, както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, футболни прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.