Маркес: Всяко състезание в MotoGP ми беше като финал

Трикратният световен шампион на кралския клас Марк Маркес призна, че е подхождал към всяко състезание като към финал преди сезон 2016. Испанецът спечели пет състезания през 2015 година, с две по-малко от миналогодишния шампион Хорхе Лоренсо и с една повече от завършилият втори в генералното класиране Валентино Роси, но шест катастрофи, след които не финишира, му костваха световната титла.

Маркес промени коренно поведението си на пистата този сезон, приемайки, че е по-добре да запише каквито и да било точки, отколкото да не финишира, борейки се за победа на всяка цена.

„Аз върша всичко с цялата си страст и давам всичко от себе си. Преди всяко състезание го приемах за финал и забравях за шампионата“, признава Маркес.

Младият пилот заяви след спечелването на последната си титла, че е изпитал невероятно напрежение върху плещите си този сезон – нещо, което не бе усетил при останалите две титли в кралския клас.

„Това е много специална титла, защото успях да се справя с напрежението, докато много хора се взират в действията ми. Моторът не навсякъде беше перфектен, но и въпреки това станах номер 1. В началото на сезона формата ни бе трагична, а аз трябваше да мисля само как да финиширам. Беше ми много трудно да приема, че понякога някои пилоти ме изпреварват и финишират пред мен, но започнах да разбирам, че това е полезно за шампионата“, заяви Маркес.

bet365