Мат Деймън обяснява защо няма да има продължение на филма „Раундърс“

Покер класиката „Раундърс“ наскоро отбеляза своята 20-годишнина, събитие, което със сигурност ще потисне шансовете за продължение с някои от същите актьори.

Филмът, който беше пуснат в САЩ на 11 септември 1998 г., се смята за една от причините за Покер бума. Мат Деймън, който бе в ролята на амбициозният покер професионалист Майк Макдермот, даде редица интервюта по повод филма. Деймън се появи в „Бил Симънс Подкаст“ в началото на този месец и разговаря подробно за популярния филм, но коментарите му ни оставиха без капка надежда.

Преди две години Деймън спекулира със сценарий за продължение. Днес той очевидно не вярва, че филмовата индустрия ще бъде готова да даде нов живот на филм като „Раундърс“. Колко ниско е станало качеството на холивудското съдържание? Според Деймън, в едно вероятно продължение ще трябва да се включат и високоскоростни автомобилни преследвания и може би някой супергерой. Всичко това очевидно би било абсурдно във вселената на „Раундърс“.

По категоричен начин, Деймън излага, че няма пазар за филм, който да представи сложните герои в света на покера с високи залози.

„Имаше DVD пазар и той се изпари. Това изчезна,“ каза Деймън за ерата, в която беше пуснат филма. „Попитах наскоро един мениджър на студио, когато популяризирахме „Марсианецът“, какъв беше истинският ефект от това? Той каза 50 процента. Петдесет процента от бизнеса е канибализиран. Това е просто технология. Има различни начини да доставяте тези неща. “

Деймън обясни, че ако услуга за стриймване като Нетфликс не проявява интерес към последващ проект, вероятно няма компания, която да го направи. Дори един от сценаристите на оригиналния филм каза миналата година, че се е изморил да отговоря на въпроси за евентуално продължение.

„Ето защо вече няма да направят „Раундърс“, те не могат,“ продължава Деймън. „Това, което искате, са филми, които са големи и наистина разбираеми за хората по целия свят, без значение от езика и културата. Това означава, да говорите по-малко, да направите нещата по-прости – добряк, злодей, супергерои. В това има смисъл, нали? Всеки знае кой е добрият човек и кой е лошият човек. Те харчат 400 милиона долара и взривяват много неща. Не можеш да сложиш „Раундърс“ в киносалон срещу тези неща. Всички се чудят какво ще се случи [с филмовата индустрия]. “

Не е ясно какво ще каже Деймън за проект като „Играта на Моли“ (2017), филм, посветен на подземния покер организатор Моли Блум. Заслужава да се отбележи, че Арън Соркин, сценарист и режисьор на филма, е категоричен, че това не е „покер филм“, защото засяга и други популярни филмови теми като организираната престъпност и спортът.

„Раундърс“ бе абсолютен покер филм.

Коментарите на Деймън относно манията по супергероите в отрасъла всъщност имат предвид филмите на посрамения филмов магнат Харви Уейнстийн, който каза през 2013 г., че едно продължение на „Раундърс“ ще се нуждае от „супер злодей“. Филмовият продуцент също каза, че едно продължение ще трябва да бъде „по-международно“.

Следвайте всички актуални новини и оферти за Казино само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.