Меси сяда за преговори с Барса

Лидерът в атаката на Барселона Лионел Меси и каталунският клуб много скоро ще започнат преговори за нов договор, твърдят испанските медии. Настоящият контракт на Ла Пулга изтича през лятото на 2018 година и феновете са загрижени за бъдещето на своя идол. Бащата на Лео – Хорхе, пристигна във вторник в Каталуня след множество отложени пътувания. Той трябваше да разговаря с шефове на Барса още през ноември.
В следващите дни ще се проведе среща между Хорхе и президента на „лос кулес“ Джосеп Мария Бартомеу. Желанието на Барса е да предложат пожизнен контракт на номер 10, за да може Лео да остане на „Камп Ноу“ и след приключване на спортната си кариера. Според настоящото споразумение аржентинецът прибира чисти по 22 милиона евро на сезон.

Новите космически договори на Неймар и Луис Суарес задължават „синьо-червеното“ ръководство да увеличи възнаграждението на гения от Росарио. Според Mundo Deportivo новият договор на Луис Суарес с Барса е ключов в убеждаването на Лео да остане. Изминалото лято беше тежко за суперзвездата и семейството на уругваеца е помогнало много за излизането от кризата.

bet365