Микаела Шифрин иска да наложи доминация в алпийските ски

Носителката на две световни титли и олимпийска шампионка от Сочи Микаела Шифрин заяви, че целта и през настоящия сезон е да премине на по-високо ниво, като наложи тотална доминация в алпийските ски при жените.

21-годишната американка смени треньора си през лятото и вече рабори с Майк Дей, специалист в гигантския слалом и треньор на олимпийския шампион Тед Лигети.

„Искам да започна да се чувствам комфортно там, където ми е некомфортно. Знам, че мога да стигна до подиума и без да давам най-доброто от себе си. Но за да бъда на върха, трябва да напусна комфортната си зона“, заяви Шифрин.

„В тренировките гледа да се подготва така, че да достигам лимита си. Трябва да подобря техниката си, защото от това страда скоростта ми“, добави американката, която има 21 победи за световната купа, 20 от тях в слалома.

„Мога да спечеля световната купа, но трябва да издържа психически. В момента Лара Гут изглежда много добре, но тряба да видим как ще преминат първите скоростни състезания. Чак след това ще стане ясно дали имам реални шансове за „Кристалния глобус“, добави Шифрин.
bet365