МТТ покер: размер на стака

35-45 големи блайнда: Най-голямата грешка, която хората правят с тези стакове, е да правят 3-бетове префлоп с намерението да фолднат при ответен 4-бет. Всеки път, когато инвестирате 8-10 големи блайнда от стака си в ръка префлоп и след това сте готови да фолднете при ол-ин рейз, това е загуба на прекалено много от вашите чипове. С други думи – скъпоструваща грешка. Особено ако опонентът ви има навика да влиза ол-ин на 4-бет с широк обхват от ръце.

Ако играете срещу онзи тип играчи, които фолдват на 90% от получените 3-бетове и биха се отказали със силни ръце като 10-10 и J-J, това може да бъде печеливша игра. Но в по-голямата част от времето аз не бих 3-бетвал на блъф при тази големина на стака.

Също така, с този стак можете да си позволите да играете повече ръце като цяло. Ако това е в началото на състезанието, аз все още бих играл доста предпазливо. Но ако сте на анте етап, рейзването с широк обхват и кражбата на блайндовете и антетата е с добра стойност.

Над 45 големи блайнда: Такъв размер на стака ви позволява да имате най-много маневреност. Можете да 3-бетвате с намерението да се откажете при евентуален рейз на друг играч. Можете и да влизате ол-ин на 4-бет при 3-бет на противника. Ако сте в средната или късната фаза на играта с този стак, шансовете са на ваша страна и вие вероятно сте един от чип лидерите в турнира. Така че сте в състояние да продължите да напомпвате стака си до максимум. Поздравления, сега отидете и спечелете турнира!

Следвайте всички актуални новини и оферти за Казино само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.