Нефтохимик 2010 (Бургас) спечели Купата на България

Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) спечели Купата на България за 4-и път в историята си. Момчетата на треньора Найден Найденов не дадоха шанс на домакините на финалите от Монтана и ги надиграха с 3:0 (25:16, 25:23, 25:17) в големия финал на турнира, игран тази вечер в пълната зала „Младост“.

Така шампионите от Нефтохимик спечелиха трофея за 4-и път след 2007, 2008 и 2016 година. Това бе и втори трофей за бургазлии за сезона, след като спечелиха и Суперкупата на страната. От друга страна това бе трети загубен финал за Монтана за Купата на България в последните 4 години, като те остават без спечелен трофей в историята си.
В първия гейм на финалната среща волейболистите на Монтана започнаха по-добре и бързо поведоха с 3:0 след блок на Борис Наков, ас на Иван Латунов и контра блок-аут от втора линия на Златко Кьосев. Нефтохимик веднага изравни при 4:4 и дори дръпна с 6:4 след атака през центъра и блокада на Илия Петков и три силни аса на Николай Учиков. Въпреки тайм-аута за Даниел Пеев и домакините, последва контра блок-аут на Георги Петров, а техническото прекъсване дойде при 8:5 за бургазлии след грешка от сервис на Аспарух Аспарухов. Двата тима продължиха равностойно до 13:10, след което разликата нарасна до 15:10 след блокада на Ники Учиков и контраатака-пайп на Валентин Братоев и 16:11 след нова атака на Петков. Контри на Георги Братоев и Георги Петров и нови два аса на Учиков – 20:11. В крайна сметка шампионите от Нефтохимик взеха гейма с убедителното 25:16.
Във втората част картината на полето не се промени – Монтана така и не намираше противодействие на сервиса на бургазлии. Така при 14:8 за Нефтохимик в игра се появи втория разпределител Делчо Раев, който замени Константин Абаев в състава на Монтана, а след това и опитният капитан Мартин Пенев. Домакините стабилизираха играта си и успяха да се доближат на точка от шампионите при 21:20, но Нефтохимик не позволи изненада и удвои преднината си след 25:23.
Шампионите от Нефтохимик продължиха със силната си игра и в началото на третия гейм, като поведоха с 4:1 и 8:4 след силни изяви на Вальо Братоев, Ники Учиков и Георги Петров. Последваха ас на Илия Петков и страхотен блок на Вальо Братоев за 10:4. Прекъсването, което поиска Даниел Пеев, даде ефект и Монтана намали до 10:7 след атака през центъра на новото френско попълнение на тима Себастиан Роатам който направи своя дебют, и контра на Златко Кьосев. Независимо от усилията на монтанчани, бургазлии запазиха преднината си и даже я увеличиха до 16:11 до второто техническо прекъсване. Постепенно Монтана стопи изоставането си до 18:16 след силни изяви на Кирил Клец на сервис и в атака. Нефтохимик веднага си върна преднината при 20:16 след нови успешни атаки на Вальо Братоев и Учиков. Това като че ли пречупи домакините и шампионите от Нефтохимик спечелиха гейма с 25:17 след блокада на Илия Петков и мощен ас на Вальо Братоев, а с това мача с 3:0 и Купата на България.
НЕФТОХИМИК 2010 (БУРГАС) – МОНТАНА 3:0 (25:16, 25:23, 25:17)
НЕФТОХИМИК 2010: Георги Братоев 7, Николай Учиков 21, Валентин Братоев 18, Георги Петров 6, Илия Петков 11, Николай Къртев 6 – Теодор Салпаров-либеро (Васил Атанасов)
Старши-треньор: НАЙДЕН НАЙДЕНОВ
МОНТАНА: Константин Абаев 1, Кирил Клец 9, Златко Кьосев 5, Аспарух Аспарухов 7, Иван Латунов 5, Борис Наков – Добромир Иванов-либеро (Мартин Пенев 3, Себастиен Роата 2, Делчо Раев 1)
Старши-треньор: ДАНИЕЛ ПЕЕВ.

Оферта bet365 информира, че всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп, включително и На Живо. Са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо състезания от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Волейбол само по bet365.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително ФутболБаскетболБезйболТенисbet365 poker mobile и много други – след пряко предаване. Tова е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

Графиките и текстът се обновяват непрекъснато, за да Ви направят част от събитието и конзолата bet365 live streaming. Тя показва всички важни моменти по време на мача.

За определени спортове ще се покаже графика. Заедно с пазарите bet365 live chat, малко преди началото на срещата. Може да увеличавате или намалявате тази графика по всяко време чрез стрелката. Ако за събитие има Пряко Предаване, може да изберете да гледате картина или Мач На Живо. Както и bet365 koeficienti и bet365 залози чрез двете полета в горната част на тази секция. Срещите залози, прогнози и коефициенти са достъпни и на bet365 mobile italia.