Ожие спечели рали Монте Карло при дебюта си с Ford Fiesta

Себастиен Ожие спечели легендарното рали Монте Карло при дебюта си с новия Ford Fiesta. Това е 37-а победа за Ожие и четвърта поредна в Монте Карло, с което става най-успешният WRC пилот с гумите на Michelin.

Той бе на втора позиция до съботния ден, когато лека катастрофа нанесе сериозна повреда в задното окачване на Hyundai i20 на фаворита за победа Тиери Нювил и той изостана с повече от половин час. Надеждите на съотборника на Ожие От Танак за второ място, а дори и за победа на рали Монте Карло умряха след като в неделя сутрин се повреди двигателят на неговия Ford Fiesta и той се забави със стартирането на първия от последните етапи. Естонецът, който изоставаше с 48 секунди спрямо Ожие вчера, трябваше сам да оправи повредата на автомобила си и се забави с пет минути, към които му бе наложено и наказание от 50 секунди за това, че все още не е стартирал.

Така конкуренцията на Ожие постепенно изчезваше и в крайна сметка французинът взе победата с преднина от 2:15 минути спряво Яри-Мати Латвала, който също се възползва от драмите на двамата пилоти и се качи на подиума с Toyota, които се завръщат в Световния рали шампионат след 17-годишно отсъствие. Танак все пак успя да се добере до подиум и финишира трети, на 39 секунди преди Дани Сордо с Hyundai, който остана четвърти, а пети бе Крейг Брийн със Citroen.

Предпоследният етап от състезанието бе отменен от съображения за сигурност, тъй като имаше прекалено много зрители в забранени участъци от трасето, а организаторите искаха да избегнат потенциален инцидент след трагичната смърт на зрител, който стоеше във външната част на един от завоите и почина след удар в първия ден от рали Монте Карло.

Нювил беше най-бърз в последния специален етап, който бе съпроводен със снеговалежи, и според новите правила взе 5 точки за времето си, а Стефан Лефевр със Citroen, Юхо Ханинен с Toyota, Елфин Еванс с Ford и Дани Сордо с още един Hyundai i20 взеха от 4 до 1 точки.

Андреас Микелсен, който не намери състезателно място сред топ отборите след напускането на Volkswagen, спечели състезанието със Skoda Fabia във WRC2 пред съотборника си Ян Копецки.

Доверете се на най- добрите коефициенти и предлоцения за залози само по bet365. Бъдете информирани и не пропускайте събития с нашата Фейсбук страница.

Ако това спортно събитие е покрито от live streaming на bet365, можете да гледате срещата на вашия iPhone, iPad, Android или Windows Phone. Също така е лесно да намерите видеоклипове и новини от най-популярните спортни лиги в света. Коефициентите на живо на bet365 могат да се видят в секцията за футзал за livescore. bet365 Коефициенти

Оферта bet365 информира, че всички страхотни пазари, на които google search bet365 предлагат достъп, включително и На Живо. Са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса 100euro bonus на страницата на bet365. Гледайте бет365 лайв На Живо топ събития и новини от всички краища на света Bet365 Livescore.

Следете разнообразни спортове с bet365 oferta в реално време с Мач На Живо. Тази bonus услуга Ви дава възможност да сте информирани за всичко по всяко време с bet365 login / bet365 регистрация. Насладете се на много спортове с bet365 bonus, включително ФутболБаскетболБезйболТенисbet365 poker mobile и много други – след пряко предаване. Tова е най-добрият начин за проследяване на събитията с bet365 email.

bet365