Отличниците на Клоп писаха 6-ца на Саутхамптън

Отличниците на Юрген Клоп победиха като гост с 6:1 отбора на Саутхамптън и по този начин се класираха за полуфиналите на турнира „Кепитъл Уан Къп„.

Има моменти, когато отборите играят с такова самочувствие и самоувереност, всякаш са способни на всичко. Определено това бе Ливърпул в снощния мач със Саутхамптън. Въпреки допусният гол в 41-та секунда на мача, „мърсисайдци“ разцъфнаха на „Сейнт Мери“.

С идването на Клип начело на клуба нещата се промениха напълно. В момента клуба има 8 победи и само една загуба. Последно Ливърпул спечели този трофей през 2012 година. Другите полуфиналисти са Манчестър Сити, Евертън и Стоук Сити.

Отличниците

Домакините откриха резултата след прекрасна атака в първата минута на мача. Райън Бертранд центрира майсторски с от ляво и Садио Мане откри резултата с глава.

Не мина много и дойде отговорът на гостите. Отличниците в мача бяха завърналия се от контузия Даниел Стъридж и дебютиларият в първи голям мач на Ливърпул Дивок Ориги.

В 25-тата минута Стъридж напредна от ляво и с хубав диагонален удар прати топката зад Стекеленбург. Само 4 минути по-късно отново Даниел Стъридж бе в прегръдките на съотборниците си. Емре Джан изведе англичанина с много хубав външен фалц и Стъридж от точно преди топката да тупне я прати за втори път във ратата на Саутхамптън.

В края на полувремето Алберто Морено разстреля стража на домакините с мощен шут.

В 69-тата минута Ориги вкара първият си гол в дебюта си за „мърсисайдци“. Нападателят бе изведен прекрасно от Айб и белгиецът изстреля истинско торпедо от границата на дузпата.

В 73-тата имнута Айб си спря топката на гърди в наказателното поле и със силен удар в дясно направи резултата 5:1.

Последният гол за Отличниците на Юрген Клоп дойде 86-тата минута. Ориги получи центриране от ляво и с глава успя да засече центрирането и да оформи крайното 6:1.

За съжаление Саутхамптън отпадна на същия етап в турнира както и миналата година.

https://www.youtube.com/watch?v=7HX74vSAoMQ