Панатинайкос громи с хеттрик на Берг

Шведският нападател Маркус Берг реализира хеттрик за Панатинайкос, който разгроми с 4:0 Панайтоликос в среща от 20-ия кръг на гръцкото първенство.

С този успех ПАО събра 35 точки и заема 4-о място, но е само на една от ПАОК, който е на 3-о след 0:0 като гост на доскорошната сензация Ксанти.

Берг, който се разписа в 67-ата минута за 1:0, а след това в 80-ата и в 92-ата минута, вече има 12 попадения и изостава само с един от водача при стрелците Идейе Браун от Олимпиакос. Панатинайкос днес трябваше да се мъчи до 67-ата минута, преди да пробие защитата на гостите. Минута преди третия гол на Берг се разписа още един скандинавец – финландецът Робин Лод, който дойде преди година и половина от ХИК Хелзинки.

В събота Олимпиакос се наложи с 2:0 на свой терен над Лариса и вече има 51 точки, с 13 повече от 2-ия Паниониос. Червено-белите отново изглеждат без конкуренция за 19-ата си титла в последните 21 години.
В друга среща от днес Платаниас прие на своя стадион в Ханя отбора на Янина, а мачът се разви от 0:2 до 3:2 за домакините и в крайна сметка не излъчи победител 3:3. Педро Конде вкара първия и третия гол за Янина, като тимът е 8-и с 28 точки. Една позиция по-нагоре и една точка повече имат домакините от Платаниас. В последната среща от кръга борещият се за оцеляването си Ираклис приема в Солун АЕК.
bet365