Пирели приключи подготвителните тестовете за 2017 година

Доставчикът на гуми за Формула 1 Пирели завърши планираната тестова програма за 2017 година след взетото участие и на всички официални пилоти на Мерцедес, Ферари и Ред Бул вчера на „Яс Марина“. Те бяха от съществено значение и за доставчика, и за отборите, след като догодина гумите във Формула 1 ще бъдат с 25% по-широки в сравнение с настоящите.

Пирели започнаха програмата си още през месец юли с отделни тестове за всеки конструктор, за да могат всички да добият представа за новите сликове. Предните ще бъдат с 60 мм по-широки – от 245 мм на 305 мм, а задните – от 325 мм на 405 мм, или иначе казано – с 80мм по-широки. Отборите създадоха хибридни болиди, които да отговарят на по-широките гуми и да симулират нарастващо притегляне.

Обширната програма на доставчика за Формула 1 завърши с 331 обиколки в Абу Даби, направени от петима пилоти, а дистанцията се равнява на 6 състезания. Люис Хамилтън за първи път вкуси от усещането с новите гуми, но само след няколко обиколки неразположение приключи тестовете му, а пилотът на Менър Паскал Веерлайн пое управлението на хибридния W06.

За Ферари на пистата бе Кими Райконен с попроменения SF15-T, а Ред Бул бе представен и от двамата си пилоти Даниел Рикардо и Макс Верстапен с RB11.

Пирели заяви, че с резултатите от 24 тестови дни и приблизително 12 000 преминати километри им предстои още работа през зимата. Следващият официален тест ще бъде с актуалните коли за 2017 година през февруари.

bet365