Питсбърг разгроми Сан Хосе в повторение на финала за купа „Стенли“

Шампионът Питсбърг Пингуинс постигна впечатляваща победа с 5:0 над Сан Хосе Шаркс като гост в повторение на финала за купа „Стенли“. Младият вратар на гостите Матю Мъри отрази 32 удара към вратата си, за да запише втори шътаут в кариерата си, а Сидни Кросби се разписа два пъти

за „пингвините“, които постигнаха пети успех в последните си 6 мача. Крис Куниц, Ерик Фер и Ник Бонино отбелязаха другите три гола за тима на Питсбърг, който спечели финалната серия през минилия сезон в 6 мача. За Сан Хосе поражението е трето в последните 3 мача на тима, но „акулите“ остават на второ място в Тихоокеанската дивизия.
Резервният вратар на Ню Йорк Рейнджърс Анти Раанта направи 35 спасявания, с което помогна на тима си да спечели с 5:2 като гост на Бостън. Павел Бучневич, Майкъл Грабнър и Ник Холдън се разписаха за Ню Йорк, а Дерек Степан и Кевин Хейс реализираха още два гола, но при числено намален състав. За Бостън точни бяха Давид Пастърнал и Патрис Бержерон, а Туука Раск спаси 19 изстрела към вратата си.

Изненадващият лидер в Тихоокеанската дивизия Едмънтън Ойлърс продължава с победите, след като победи като гост след изпълнение на дузпи Ню Йорк Айлендърс с 4:3. Марк Летесту реализира решителното попадение при наказателните удари, като по този начин донесе осма победа на тима си от началото на сезона. Успехът, за който още се разписаха Патрик Маруун, Леон Драйсайтъл и Милан Лучич, е първи за Едмънтън над този съперник като гост от декември 1999 година. За Айлендърс точни бяха Ник Леди, Шейн Принс и Кейси Сизикас, а поражението е трето поредно за „островитяните“.

bet365